Blogs projectreis 2017

Vrijdag 27 oktober 2017

De terugreis naar huis

Vrijdag 27 oktober was het dan zover, de projecten waren afgesloten en de tijd van afscheid nemen was aangebroken. Iedereen was op tijd klaar met zijn koffers pakken en na een laatste ontbijt was het wachten op het vertrek.

Lydia hield nog een afscheidsspeech en had ook nog een afscheidscadeautje voor ons : een reep chocola voor de trek onderweg en een tegeltje met een Bijbeltekst voor ons verdere leven.

Tegen kwart voor tien werden we bedankt door Kobus en ging hij voor in gebed.

Geheel in lijn met de planning vertrokken we om tien uur richting Hartbeespoortdam om souvenirs in te slaan en nog een laatste keer te genieten van een lekker Afrikaans stukje vlees. Deze keer zonder politie begeleiding.

Nadat we onze “vrienden”  op Hartbeespoortdam vaarwel hadden gezegd ging het richting Johannesburg. ‘s Morgens hadden we gehoord dat er stakingen van taxichauffeurs waren en dat er wegen geblokkeerd waren, maar we hebben  geen enkele blokkade gezien en zonder problemen kwamen we op tambo aan.

De rijen voor de scanners en paspoortcontrole waren weer lang maar eenmaal er door hadden we nog volop de tijd om wat te winkelen, te eten of te drinken.

Het vliegtuig vertok zelfs een keer op tijd en na een vlucht van veel slapen kwamen we na tien en een half uur in Londen aan en hier ging het mis. We werden door mensen van British Airways opgejaagd om zo vlug mogelijk naar de gate te gaan anders zouden we onze aansluiting missen.  Een aantal van de groep hebben het daadwerkelijk gehaald en zagen vanuit de bus de anderen net te laat komen.

Samengevat: iedereen is veilig en wel toch terug gekomen.

Namens de hele groep wil ik iedereen bedanken voor het lezen van de verslagen en vooral voor het sturen van berichtjes.

 

Groeten namens de hele groep, Rolf

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.