Blogs projectreis 2017

Donderdag 26 oktober 2017

Kinderwerk

De laatste dag, de laatste keer om met een groepje kinderen een mooie ochtend te beleven. We zijn terug geweest op Freedom Park bij het Early Learning Centre waar we vorige week maandag een jungle gym hebben neergezet. Wat een goede sfeer, wat een lieve, energieke juffen! Het verhaal van de verloren zoon, maar dan in de vorm van een moeder varken dat haar stoute zoontje zoekt en ondanks al zijn streken zielsveel van hem houdt, viel in goede aarde. Mede omdat de lerares het zo prachtig vertaalde, inclusief theatervoorstelling. Daarna hebben we samen maskers ingekleurd en buiten gespeeld met de bellenblaas, dat blijft altijd leuk.  Heerlijk die lachende blije gezichtjes en de verbazing erop toen ze het kleine stickerboekje mochten houden en niet terug hoefden te geven. Van de juffen kregen we als afscheid een hele speech vol dankbaarheid. Uitgetypt met foto’s en al, kregen we de tekst hiervan mee. De kinderwerkspulletjes nog even afgeleverd bij Elmarie. Fijn ‘gekuier’ en samen haar werk aan de groente- en bloemen-tunnels bekeken en toen op weg naar de Harmony school voor de beloofde ‘boerewors’.

Opruimen en ordenen.

Al het werk levert ook best een janboel op aan half open verpakkingen met materiaal en allerlei gereedschap dat over en weer is ‘geleend’ uit de gereedschapskisten. Dat hebben we met z’n allen opgeruimd, geordend en waar nodig aangevuld. En als je dan toch bezig bent: huppatee de hele zeecontainer maar eens eventjes uitgemest en opnieuw ingeruimd. Alles staat klaar voor het volgende project. We krijgen er nu al zin in!

Freedom park.

Vandaag is er ook een klein groepje naar Tobego geweest, om daar het tuigje en de inmiddels gerepareerde rolstoel af te leveren. Hij was er zeer gelukkig mee en zijn moeder ook. Ook hebben we nog op verschillende adressen in Freedom park wat kleren en overgebleven keukenmateriaal, zoals een waterkoker en mokken, afgeleverd. Hier waren ze heel erg blij mee.

Harmony School

Als dank voor het vele straatwerk waren we uitgenodigd een feestelijke broodje worst van de braai te komen eten. De hele H.O.P.E. groep, leiding en alle leerkrachten van de Harmony School waren aanwezig. Fijn om zo gezamenlijk ook dat project af te kunnen sluiten. (We hadden eind van de ochtend nog gauw even tussendoor gordijnen opgehangen in de lerarenkamer en bij de directie.)

Dus we waren vandaag allemaal op tijd terug om alvast onze koffers in te pakken en nog te genieten van de laatste avond in Zuid-Afrika.

 

 

Groetjes Ria, Josien, Maarten, Jeroen, Nico en Romar

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.