Blogs projectreis 2018

Donderdag 25 oktober 2018

Vanwege een stroomstoring later dan gebruikelijk de blog van de laatste dag van de projectreis 2018...

Wat een gemixte gevoelens hebben wij hier bij.

Omdat we de afgelopen dagen zo hard gewerkt hebben, waren wij vandaag de hele dag 'vrij'. De projecten zijn namelijk afgerond! En niet alleen dat, we hebben zelfs meer kunnen doen dan van tevoren op de planning stond.

"Vertrouw bij je werk op de Heer, en je plannen zullen slagen." - Spreuken 16.3.

En dat hebben we met z'n allen mogen merken. Wij zijn dankbaar en blij dat wij zoveel voor de mensen hier hebben kunnen betekenen. Daarbij zijn wij zelf ook geraakt en hebben we onszelf mogen ontwikkelen. Zowel in de groep, als op het werk (met alle gereedschappen). De situatie, maar met name de verhalen, van de mensen hier doet ons veel. Maar geeft ons ook weer de motivatie en energie om aan de slag te gaan en wat hebben we gewerkt met z'n allen.

Dus vandaag, zoals we zeiden, de hele dag 'vrij'. In de ochtend hebben wij alle materialen gesorteerd, genoteerd en de gereedschapskisten uitgezocht en verdeeld. In de middag werden wij verwacht bij Touch Community, die ons hadden uitgenodigd. Mede dankzij onze gift van vorig jaar, hebben zij een programma kunnen starten om jonge meiden door middel van naailessen te laten sparen voor hun opleiding. Daarbij helpt Touch deze meiden om de weg te volgen waar God ze geplaatst heeft, door voor zichzelf op te komen en eigen keuzes te kunnen maken. Na een prachtig, inspirerend en rakend, verhaal van een van de medewerkers werden wij verwend met sandwiches en koud drinken.

Terug op onze verblijfplaats, was de stroom helaas weer verdwenen. Eventjes douchen, of je laatste was doen zit er dus voorlopig niet in.

's Avonds hadden wij de mensen van Touch uitgenodigd om met ons, onze laatste avond hier door te brengen. Het eten werd vrolijk ingeluid met muziekale inzet van twee van de deelnemers en vervolgens met bemoedigende woorden over 'vreugde en afscheid' geopend.
Na de maaltijd hebben wij de vrouwen uit de keuken hartelijk bedankt, als ook onze geliefde projectleiders. Vol emotie en dankbaarheid spraken onze lieve vrienden van Touch over ons en het werk dat wij, niet alleen bij hen, maar ook zeker bij de pre-schools hebben kunnen uitvoeren. Onze penningmeester heeft de balans opgemaakt, en daaruit bleek dat wij genoeg budget over hadden om nogmaals een schenking te kunnen doen aan Touch Community. Geweldig! En mochten jullie nou denken, alleen maar Touch, Touch en nog meer Touch? Dat is een beetje waar. Maar dat komt omdat zij ontzettend belangrijk zijn voor zoveel pre-schools, jonge (helaas arme) moeders, kindertehuizen, mensen die besmet zijn met aids en HIV en ga zo maar door. Het werk wat zij doen is ongekend bijzonder en wij zijn erg blij dat wij met hen mogen samenwerken. En daarom willen wij graag onze bijdrage leveren in het voortbestaan hiervan, want als deze stichting wegvalt, verliezen veel mensen een enorme steun.

Ondanks dat wij de mensen hier gaan missen, zijn wij ook zeker blij om binnenkort weer bij jullie te zijn! En om weer echte kaas te kunnen eten, dat ook.

Morgen staat ons de lange reis te wachten, maar daarvoor nog even langs de souvenirmarkt. Voor nu staat een bonte avond op de planning, de koffers moeten bij de meesten nog ingepakt worden en dan nog maar een nachtje slapen hier. Daar kunnen we dan alleen het volgende maar op zeggen: Welterusten!

Lieve groetjes,

Alex, Jeroen, Marin, Quinten en natuurlijk ook Wilma.

 

p.s. Dit is de laatste blog, vrijdag geen blog omdat we dan de hele dag op reis zijn.

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.