Blogs projectreis 2017

Dinsdag 24 oktober 2017

Het was vandaag een erg warme dag. De thermometer in de auto wees op een gegeven moment 37 graden aan! Ondanks de hitte hebben we toch weer veel kunnen doen. Omdat we bezig zijn met de laatste dagen zijn veel projecten in een afrondende fase en is het soms wat puzzelen met de inzet van de mensen en moet er vaker verkast worden.

Mount Hope

Op Mount Hope hebben we de jungle gym afgemaakt. Deze is in gebruik genomen door de kinderen, maar ook de teacher kon het niet nalaten even de schommel in te wijden.

De kleuters kunnen nu met enige privacy hun behoeften doen op de po in een hokje met zogenaamde ‘schaamschotten’ er voor. De po’s kunnen daarin geplaatst worden en enkele meisjes hebben al getest of de hokjes ruim genoeg zijn. De jongens plasten tot vandaag met z’n vieren of vijven tegelijk in een kring rond een emmer. Voor hen hebben we een heus urinoir geïnstalleerd, zodat de overbuurman nu geen gevaar meer loopt om onder geplast te worden. Het geheel is ook nog voorzien van vrolijke kleuren (allen rood, geel, blauw en groen natuurlijk).

Early Bird

Op deze pre-school hebben we de schommels gerepareerd en de speeltoestellen geverfd. Hier hebben we vandaag ook kinderwerk gedaan.  We hebben eerst liedjes gezongen en gedanst. We hebben het verhaal van de Goede Herder verteld en daarna mochten de kinderen een schapenmasker versieren.

Kweena

Op Kweena is een jungle gym gebouwd en deze hebben we vandaag ook bijna afgekregen. Het bouwen van en jungle gym is altijd weer een hele klus waar we zeker 2 dagen mee bezig zijn. Ook is er een bankje geverfd en een opstapje gemaakt voor het toilet zodat de kinderen er gemakkelijk op kunnen. Er is daar geen apart kindertoilet.

Remmogo

Vandaag zijn we voor het eerst naar deze pre-school geweest. Buiten was een apart kindertoilet, maar er zaten geen deuren voor. Voordat we daarmee aan de slag gingen heeft de teacher de toiletten schoon gemaakt. We zijn langzamerhand veel gewend, maar dit ging toch wel te ver. Binnen een half uur waren er twee deurtjes gemaakt, die we later nog geverfd hebben. Om te zorgen dat de kinderen na het toiletbezoek hun handen kunnen wassen, hebben we een spoelbak gemonteerd. De afvoer daarvan is ook gereed en morgen moeten we nog de aanvoer van water maken.

Moedwil

Dit jaar hebben we geen project op Moedwil gedaan maar zijn we wel even langs geweest voor ‘periodiek onderhoud”. Want dat doen ze zelf niet. De jungle gym is opgeknapt, de bouten van de picknicktafels zijn aangedraaid en het gaas van een afscheiding is gerepareerd.

 

Kortom, zoals de lezer ziet was het een drukke dag waarop veel gedaan is. Daarom mogen we van André morgen een uurtje langer slapen en worden we pas om kwart voor 7 gewekt! En nu hebben we nog niet eens vermeld dat dokter Neil en zijn vrouw Marie langs geweest zijn en met ons hebben gegeten. Afgelopen zondag konden zij niet aanwezig zijn. En we zijn langs geweest bij CemBlocks, onze leverancier van zand en stenen. Petrus (de man van Janet van Touch) had voor hen een speciaal schilderij gemaakt. Het schilderij viel erg in de smaak en komt in de hal van hun bedrijfspand te hangen.

De groeten van Nel, Jannet, Klaas, Arjan, Alex en Jan L.

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.