Blogs projectreis 2019

Woensdag 23 oktober 2019

Lieve thuisblijvers,
Aan ons  (Alex, Willy, Harm en Ko) vandaag de eer om even een stukje te schrijven over onze werkdag op een voor ons "oude" locatie, de Moedwil-school.! Het was de bedoeling dat we op de Moedwil-school wat reparatiewerkzaamheden zouden uitvoeren aan de Junglegym en een eettafel waar de kinderen aan eten na de lessen.Dat onderhoud was hard nodig daar de kettingen ven de schommels en het zitgedeelte van de schommels TOTAAL! doorgesleten waren!
Terwijl Harm zich met de eettafel ging bezighouden (er was een plank doormidden gebroken) gingen Willy en Alex wat latten en kleinmateriaal halen bij de Builders, de plaatselijke bouwmarkt. Ko ging  met de Junglegym  aan de gang en verving de schommelhaken die nodig aan vervanging toe waren!
Ondertussen waren Alex en Willy weer gearriveerd en ging Willy de laddertjes repareren met het gehaalde hout. Alex en Ko probeerden nog een kraan te scoren voor de waskraantjes maar dat lukte niet! We hebben met z'n vieren alle werkzaamheden afgerond en waren om 16.00 klaar! Er werd gelijk bezit genomen van de speeltoestellen en zo werd maar weer eens duidelijk dat het zeer gewaardeerd wordt wat wij daar allemaal doen! Allemaal blijde  en dankbare kinderen!!

De allerlaatste loodjes op de  Tlhotlheletsang school: De overgebleven stenen gingen opnieuw door alle kinderhanden maar nu om op te ruimen. Al het overtollig zand van het invegen is weggeveegd en hier en daar is er wat correctiewerk verricht.

Maar er was ook en nieuwe klus;  de bestrating is opgefleurd met 3 hinkelbanen en 2 'abc's'. Heerlijk blauw,rood , geel en groen. Erg aantrekkelijk om al uit te proberen als de verf nog niet droog is, dus morgen zullen we zien of er ergens rode of gele voetjes te zien zijn op de bestrating ;).

De laatste (oudste) groepen zijn door Lieke en Aniek geinstrueerd in het 'jungle-lied'. Ze deden fanstatisch mee. Je kon merken dat deze kinderen ouder waren en de gebaren en tekst gauw oppakten. Morgen zullen we met de hele school het lied gaan zingen, dus dat wordt spannend. Voor het avondeten hebben we het lied nog even geoefend met de deelnemers, die deden bijna net zo leuk mee als de kinderen op school ;). We zullen morgen zien wie het het beste heeft onthouden. We gaan er een mooi feestje van maken!!

De vermoeidheid gaat ook een rol spelen dus we zijn aan de ene kant blij dat de werkbroek morgen niet meer aan hoeft maar het is ook afscheid nemen. Afscheid van een fantastische en voldane tijd van het geven van onze tijd en energie. Wat hebben we dat graag gedaan. Een super ervaring, voor sommigen de 1ste keer, voor andere vele malen vaker maar het blijft altijd bijzonder en vaak hartbrekend.

Tijdens de maaltijd zijn we door Neil en Marie baie baie bedankt. Zij benadrukten hoe bijzonder het is dat wij 2 weken van onze tijd en geld inzetten om hier te zijn en te helpen. Het besef hoe belangrijk dat is,  benadrukten zij beiden en haalden hierbij de tekst aan  waarin Jezus zegt: "wat je voor de minste van mijn broers en zussen hebt gedaan, dat heb je voor mij gedaan". Gezegend en na vele drukkies hebben we afscheid genomen.

Vandaag mochten Ria, Marin, Tineke en ik (Gerdi) naar kindertehuis 'Môrester' (Morgen ster) waar we vorig jaar een middag naar toe gingen om een speelmiddag van de Toy Library mee te maken. Deze keer hebben we een mooie voorraad eerste levensbehoeften mogen brengen die Ria via sponsors heeft kunnen kopen. We hebben kindertjes gezien die er vorig jaar ook waren en het gaat goed met ze !  De dames hier hebben zo veel liefde voor deze beschadigde kindjes. Onze hulp en steun meer dan waard !

Maar onze reis begon bij 'Bessie' een tehuis voor kinderen met een beperking. Daar hebben we mooie bouwblokken mogen achterlaten. Ook gesponsord ! Zo fijn al onze sponsors !!

Ook wij hebben vandaag nog geklust bij Touch. De oude (metalen) speeltoestellen die ingewisseld zijn voor mooie houten jungle gyms worden aan andere pre-schools geschonken en zijn nu door ons geschilderd. Alweer een bijzonder mooie dag met veel indrukken en emoties.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.