Blogs projectreis 2017

Maandag 23 oktober 2017

Mount Hope

Kinderwerk

Vandaag deden we op Mount Hope voor het eerst en tegelijk voor het laatst het kinderwerk. Er waren ongeveer 40 kinderen, een grote groep dus. Gelukkig waren alle kinderen enthousiast en deden ze leuk mee. Wat hebben ze genoten van de ‘magic bubbles’ (bellenblaas) en er zijn ontzettend veel races gehouden op de scootertjes die we cadeau hebben gedaan. Wat heerlijk om die blije gezichtjes te zien. Eén van de kinderen was ook jarig, dus konden we mee genieten van vrolijke (Afrikaanse) verjaardagsliedjes en mochten we een stukje taart mee-eten. Al met al een zeer geslaagde ochtend! 

Mount Hope diverse klussen

Nieuwe  jungle gym

Ook op Mount Hope mochten we beginnen met een nieuwe  jungle gym. Gelukkig konden we, ondanks de stenen, de gaten in de harde grond snel realiseren en daarna zijn we begonnen met het in elkaar zetten van het eerste gedeelte van de Jungle Gym. Er waren nu genoeg mensen beschikbaar dus konden we aardig opschieten en stonden zowaar aan het eind van de dag de poten in het beton gezet.  Morgen hopen we deze jungle gym helemaal klaar te hebben. 

Nieuwe wasbak

We mochten ook een nieuwe wasbak plaatsen met een nieuwe kraan, zo kunnen de kinderen voortaan zelf hun handen wassen. Nu werd dit namelijk gedaan met losse waterflessen.  

Privacy kleuters

De kleuters konden tot nu toe met zijn vieren op de rij hun behoeften op de po doen maar helaas zonder enige privacy. Daarom hebben we zogenaamde ‘schaamschotten’ gemaakt, zodat de kinderen ieder hun eigen ‘hokje’ hebben.

Harmony School

Na een aantal dagen flink klussen kunnen we nu vol trots melden dat het project van de wandelpaden volledig is afgerond. Wat een fijn gevoel geeft dat! Nadat we met een kleine groep nog even flink hebben doorgezet met het beton storten, waren we een dag eerder klaar dan gepland. We zijn door de directie uitgenodigd om donderdagmiddag het project feestelijk af te sluiten. Voor die tijd plaatsen we nog nieuwe gordijnen op de Harmony School en worden de paden nog ingeveegd.

Monica’s Daycare

Ook op deze locatie hebben we de laatste klussen kunnen afronden. Zo is het verfwerk afgemaakt in het lokaal en werd de glijbaan geplaatst. De kinderen waren dol enthousiast en stonden allemaal in de rij om er ook vanaf te mogen glijden.  

Nog een paar dagen, en dan zien we jullie weer!
Zeker Henk ziet hier erg naar uit, want hij kreeg vandaag te horen dat zijn negende kleindochter geboren mocht worden. Gefeliciteerd Henk en familieleden!

Liefs,

Corine, opa Henk, Rolf, Marin en Quinten.  

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.