Blogs projectreis 2019

Dinsdag 22 oktober 2019

 

Lieve allemaal,

Ook vandaag zijn we weer van start gegaan op de plek waar we ingeroosterd werden ... elke avond wordt het rooster voor de volgende dag gemaakt en zodra deze is opgehangen kijkt al gauw iedereen waar hij of zij de volgende dag geplaatst is ;-) Voor vandaag was dat project 3 en project 7. Daarnaast ook alvast aandacht voor speelgoed ... lees maar gauw verder :-)


We hebben ook vandaag weer hard gewerkt en veel plezier gehad!

Op project 3 is er hard gewerkt aan de bestrating en het netbalveld. Er is nog een stuk bestraat, met hulp van de leerlingen van de school: om de dikke zandlaag goed te laten "inklinken" vroegen we ze te dansen op het zand ... met succes ... we hoefden maar weinig meer af te vlakken en daarna konden we de stenen leggen. Daarna overal met betondraad en cement - dat we met de betonmolen zelf hebben gemixed - de randen afwerken en tenslotte zand tussen de stenen geveegd.
Bij het netbalveld konden de palen geplaatst worden. Nadat het cement was gedroogd kon  het gat weer mooi worden afgewerkt met wat stenen en het veld is klaar voor gebruik.

We hadden weer veel hulp van de schoolkinderen. Wat een kracht en energie hebben zij, heel mooi en leuk om te zien. Zelfs met tikkertje waren ze ons te snel af! Ook zijn we met een groepje van ons langs de klassen gegaan. Daar hebben we de kinderen 'Who is the king of the jungle' aangeleerd. Leuk om te zien hoe blij ze werden van een gitaar en wat bewegingen.

We hebben veel sponsorgeld gekregen, dat  wij konden besteden voor de schooltjes van Touch. Vanmiddag is er heel veel prachtig speelgoed gekocht. We hopen donderdag verschillende schooltjes te bezoeken met het gekochte speelgoed. Heel hartelijk dank aan alle lieve sponsors!

Project 7

Ook op dit laatste day care/schooltje hebben we met een kleine groep weer veel kunnen bereiken. We hebben een startje gemaakt voor het aansluiten van een toilet, verder hebben we een lokaaltje kunnen verven en hebben we het pleintje kunnen opleuken met een hinkelpad en een abc. Als laatste hebben we een zandbak gemaakt, gebeitst en gevuld met speelzand. Hierna was afgesproken dat er speelgoed werd uitgedeeld wat gekocht was van sponsorgeld zoals hierboven ook al aangekaart werd. Je zag gewoon glunderende koppies.

Al met al een super mooi project om wat te kunnen betekenen. Wat hier opviel was dat de kinderen lekker zichzelf konden zijn en dat er weinig gekibbeld werd.

Het was een baie lekkere dag! Dankie

Liefs, Rolf, Aniek, Siska, Harm, Tineke en Lieke

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.