Blogs projectreis 2019

Maandag 21 oktober 2019

Vandaag zijn we met de hele groep richting Tlhotleheletsang-school, project 3, gegaan. Een warme dag met 39 graden, maar we hebben met elkaar weer veel werk kunnen verzetten. Goed voorbereid op de warmte namen we veel koud/bevroren water mee. Het was leuk om zo een dag met de hele groep op één plek te werken.

Het straatwerk is goed opgeschoten. Een ruwe schatting is dat het ongeveer 70m2 is wat er vandaag gelegd is. De voorbereiding voor de afwerking van de al gelegde delen is vandaag gedaan met hulp van de kinderen die het betonijzer langs het straatwerk hebben gelegd.

De betonmolen en "netbal"(korfbal)palen worden morgen gebracht. De lijnen van het netbalveld liggen er nu mooi bij. De gaten voor de netbalpalen zijn gemaakt, dat ging zeker niet vanzelf met die harde grond op dat binnenpleintje.

De tafels zijn afgemaakt (alle 12!) en bijna allemaal gelakt. De kinderen hebben vandaag zich weer heel erg ingezet door te helpen met zand kruien en stenen doorgeven. Een aantal jongens hebben ook gestraat en dat deden ze super goed! Aan het einde van de dag hebben ze ook geholpen met het invegen van het straatwerk.

Dagelijks krijgen de kinderen van deze school een maaltijd aangeboden. Maar vandaag renden de kinderen wel erg hard om in de rij te staan (in deze hitte, vergeet dat niet). De vice-principal vertelde ons dat zij op maandag extra graag het eten willen, omdat zij vaak in het weekend niet te eten hebben thuis. Vrijdags is dus de laatste maaltijd die zij op school hebben genuttigd. Deze confronterende reden zorgde ervoor dat wij opnieuw goed weten waarom wij ook op deze school aan de slag zijn gegaan. En extra dankbaar dat de kinderen zo hard hebben meegeholpen, wat een toppers!

Moe maar voldaan gingen we rond half 4 weer richting Caltex voor een ijsje en/of een koel drankje en daarna door naar Groenfontein.

Tot zover het verslag van deze dag!

Alex, Ria, Marin, Mieke, Marrie en Jan

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.