Blogs projectreis 2019

Zaterdag 19 oktober 2019

Hallo allemaal,
Allereerst even zeggen dat het zo ongelofelijk leuk is om van het thuisfront berichtjes te lezen wanneer je hier zit en (dit geldt voor de meesten van ons) geen internet te hebben. Keep it comming!!
Maar nu verder over vandaag..WAT EEN DAG..

We hebben vandaag een dagje Pilanesberg gedaan die begon wel mooi op tijd (lees mega vroeg) namelijk om 5u vanochtend vertrokken wij met 3 auto's/busje richting Pilanesberg. Hier aangekomen duurde het op zijn afrikaans voor we de kaartjes konden bemachtigen om op het park te kunnen komen. Toen dit eenmaal gedaan was konden we gaan. En vol verwachting reden we het park binnen. Het eerste dier wat we zagen was een gnoe. Daarna zijn nog verschillende dieren gevolgd zoals een giraf, impala's, kudu's, gazelles, wrattenzwijnen (vlakvarkes in het afrikaans) en nog wat verschillende vogelsoorten zoals de gynnifowl. Dit was allemaal echt helemaal super mooi, maar het meest indrukwekkende van de dag was een witte neushoorn die letterlijk achteruit deinsde voor een aantal Kaapse buffels. Super indrukwekkend om te zien dat zo'n groot beest van een paar ton wordt terug gedrongen door een 'stelletje uit de kluiten gewassen koeien' ... In de loop van de ochtend werd het steeds warmer wat uiteindelijk een graad of 37 werd. Best wel zweten dus, maar de dag meer dan waard zou ik zeggen!!!!

Voor een kleine groep die al vaker in het park geweest was, begon de dag enigszins relaxter. Hier werd wat meer uitgeslapen en langzaam opgestart met een relaxed bakje koffie/thee en wat ontspannen kletsen. Hierna was het tijd om wat te gaan shoppen in de "Waterfall mall", een groot overdekt en luxe winkelcentrum. Winkels zoals de evangelische boekwinkel werden aangedaan en lekker wat nuttigen bij "Mugs and Beans". Toen was het tijd voor de hengel jacht. Alex wilde namelijk heel graag een hengel vinden om ook te kunnen vissen in Zuid Afrika en zo gezegd, zo gedaan.. op hengel jacht. Uiteindelijk werd gelukkig gevonden wat gezocht werd en dat werd beloond met een bakje leut. Een goede afsluiter van een warm dagje en met een tevreden gevoel huiswaarts.

Bij terugkomst was het verrassende nieuws dat er weer stromend water was en de electriciteit het ook weer deed. Lekker onder de douche met het licht aan :) :)

Voor vanavond was er een braai voorbereid voor verschillende mensen waar al jaren mee samengewerkt wordt en door JanPiet die dit ook al jaren verzorgd door het vlees lekker te braden op de braai. (soort bbq). Er werd heerlijk van gesmuld en ook van de salades die er bij waren. Ondertussen konden we de schilderijen van Petrus bewonderen en kopen waarbij een deel van de opbrengst naar touch gaat.

We werden ter afsluiting nog verrast met een compilatie filmpje met de dankjewel filmpjes vanuit de verschillende projecten van de afgelopen 3 a 4 jaren. Super mooi om te zien dat het werk wat je hier verzet ook oprecht zin heeft en blijdschap geeft. Het is hen van harte gegund en geeft ons energie om voort te zetten waar al meerdere jaren energie in is gestopt.

Een mooie en geslaagde dag dus.

Veel leesplezier en we zien uit naar jullie reacties.

Groetjes Harm, Tineke, Aniek, Lieke, Rolf en Siska

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.