Blogs projectreis 2018

Vrijdag 19 oktober 2018

Vandaag gingen er twee groepen naar Touch Community. De mannen bleven op Touch Community zelf om de boel weer op orde te krijgen. Deze keer geen kinderkleding opruimen, maar allerlei ICT chaos met de laptops en printer opgelost.

De andere groep is met iemand van Touch meegegaan naar een kindertehuis voor een speelsessie. Het speelgoed uit de Toy Library werkt ingeladen en daar gingen we dan. Van tevoren werd ons al uitgelegd dat vanwege de veiligheid van de kinderen wij geen foto's mochten plaatsen op het internet/social-media. Deze vinden jullie dan ook helaas niet terug in de foto's van vandaag, we hebben een paar foto's van de kamers om een indruk te geven, want met hetgeen dat ze hebben daar (al is dat beslist niet veel!) maken ze er echt wat moois van. De veiligheid van kinderen klinkt nu wellicht wat overdreven. Maar in het tehuis waar wij geweest zijn zitten veel kinderen die beslist bij de ouders weggehaald moesten worden omdat de situatie daar dusdanig slecht voor ze is. En dit werd bij aankomst direct bevestigd. LET OP: we willen een aantal verhalen delen, maar deze kunnen heftig over komen! De vrouw die ons ontving vertelde dat er gisteravond drie kinderen gebracht werden waarvan de moeder hen probeerde te laten verdrinken in kokend water. Ook is er een baby gevonden van een week oud in de bosjes, met de navelstreng nog aan hem bevestigd. Een andere baby werd gevonden op een vuurplaats, ook vol brandwonden. Verder werden veel van de kinderen mishandeld en daarom in het tehuis geplaatst. Wij emotioneel, maar daardoor ook weer vol energie om deze kinderen een prachtige dag te laten hebben.

Na deze speelsessie mochten wij doorgaan naar de Mall. Een van de deelnemers heeft een flink bedrag bij elkaar gespaard wat wij aan Touch willen besteden. Hier hebben wij een grote stapel aan luiers, flesjes, potjes vasaline, shampoo, etc. etc.gekocht. En misschien nog wel het belangrijkste: een voorraad aan flesvoeding! Het mooie van Touch Community is dat zij zo graag zwangere meisjes willen helpen, maar zelf helaas niks te besteden hebben. Dus van deze aankopen worden pakketten gemaakt, die meegegeven worden aan deze jonge moeders. Maandag zullen wij deze spullen overhandigen, dus dan volgen de foto's.

Verrassend nieuw project: Het bouwen van een jungle-gym! Wij hebben vandaag een ontzettend leuke dag gehad, een ontzettend leuke jungle-gym mogen bouwen, op een ontzettend kleine pre-school "Great Expectations". Wij ontzettend veel zin om aan de slag te gaan dus zijn ook al ontzettend ver gekomen. Hij is namelijk al bijna klaar, ontzettend goed van ons. Dikke prima, daar zijn we dus ontzettend blij mee. Het was dan wel ontzettend jammer dat hij nog niet volledig afgerond kon worden vandaag. Dus we gaan maandag weer ontzettend ons stinkende best doen met het team (Quint heeft dit ontzettend mooi geschreven).

Een paar van de deelnemers gingen naar een pre-school Leseding (aan de rand van Freedompark). Het dak van deze pre-school was enigzins verrot, dus om het doorzakken tegen te gaan hebben wij de dakbalken gerepareerd en waar nodig vervangen. In deze school was een wc aanwezig voor de volwassenen. Hier hebben we de vloer verhoogd zodat de kinderen ook gebruik kunnen maken van deze wc. Daarbij is ook een nieuwe wc-bril geplaatst, die wat geschikter voor kinderen is. Maar hierbij waren de sanitaire voorzieningen nog niet compleet; want wij hebben ook een wasbak met kraan kunnen plaatsen. Hiervoor moest de waterleiding nog wel aangelegd worden, dus dat was nog even hard doorwerken. Binnen in de pre-school Leseding hebben wij van een softboard een prikbord van 2,5 meter en een kapstok gemaakt. Zoals te verwachten waren de kinderen niet zo enthousiast met deze vernieuwingen als met een nieuwe jungle-gym, maar de leraressen waren zeker weten blij!

Ontzettend lieve groetjes van ons,

Alex, Jeroen, Marin, Quint(en) en natuurlijk ook Wilma.

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.