Blogs projectreis 2017

Donderdag 19 oktober 2017

Christian Harmony School.

Het was weer een productieve dag: in het zweet des aanschijns de paden aanleggen bij 35 graden en weinig wind!   De rotonde ligt er klaar voor en we zijn nu bezig met het gedeelte naar het schoolplein. Als dit klaar is kunnen de kinderen met droge en schone voeten van de schoollokalen naar hun slaapzalen. 

Ook hebben we een pad aangelegd naar de uitdeelruimte voor snoep, zoals we tot onze verrassing vanmorgen zagen. Het was een gekakel van heb ik jouw daar, terwijl de snoep door de tralies werd aangereikt. Wel leuk om er dan ook even tussen te gaan staan.  Zoals gewoonlijk kwamen de oudste kinderen nu meehelpen met stenen en zand sjouwen. Vooral met de groten werkt dat goed want zelfs als we weg zijn gaan ze nog door met stenen naar boven op de heuvel te brengen. Nu we bijna een hele week met dezelfde groep zijn, wordt het contact met het onderwijzend personeel en ook met de leerlingen opener. Je kunt ook goed merken dat op deze school meer discipline heerst dan bijv. op de Moedwilschool, waar we vorig jaar mochten werken.

Kortom een fijne dag. Het is wel een zware klus door al het kruien  van zand en stenen en het leggen van de stenen! Eelt en rauwe handen en knieën, het hoort er allemaal bij. Tot een verbrande rug net op de onderbroek rand aan toe! Sommige mensen lossen dit op door een natte handdoek in hun onderbroek te stoppen :-)

Dus we zijn blij als we om 4 uur kunnen rijden en bij de Caltex pomp nog onze versnaperingen kunnen kopen.

Be Still Preschool

Vandaag is het werk op de Preschool afgerond. Beide lokalen zitten nu strak in de verf, het schoolbord is klaar en  van de jungle-gym wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Als we ‘s ochtends aankomen zijn alle kinderen al fijn aan het klauteren. We hoorden van de juf dat de kinderen ‘s middags niet meer naar huis willen! :-)

Het mooiste compliment kwam toch wel van de man van de juf: het was nu echt een school volgens hem!

Erg mooi om te zien dat we in 3 dagen zo’n verschil hebben kunnen maken: van lelijke bedompte lokalen naar een fris schoolgebouw!

Monica’s Daycare

In de ochtend is een deel van de groep die vandaag naar Monica’s Daycare vertrok, op deze locatie het kinderwerk gaan doen. Met een groep kinderen (22) tussen de 1,5 en 5 jaar zijn er ontzettend veel leuke liedjes gezongen. Ook werd er de hele tijd voor en met ons gedanst in “traditionele kleding” (en zelfs op klompen). Na een tijdje hebben wij het opgegeven… maar de kids gingen vrolijk door. Vervolgens even uitrusten met lekkere limonade, voorzien van een geknutseld kroontje op het hoofd. Na deze flinke work-out gingen de kinderen weg en is er in het lokaal geverfd. Daar kwamen de vrolijke gele, rode en blauwe kleuren je aan het einde van de middag tegemoet. Wel was het binnen erg warm, waardoor er regelmatig even de schaduw opgezocht moest worden. Ook op de ‘speelplaats/wc-combi’ buiten (waar de rest van de groep aan de slag ging) was het erg warm vandaag. Doordat het omringt werd door muurtjes en bomen kwam de wind amper door, maar dat hield ons natuurlijk niet tegen! De wc’s zijn opgeknapt, het schaduwnet is gerepareerd en er is een stevige constructie voor gemaakt. Fietsjes die vastgezet waren in het beton moesten uitgegraven worden en ook de bijna uit elkaar vallende jungle-gym kreeg een mooie (veiliger) upgrade. Morgen gaan we de laatste dingen bevestigen aan de jungle-gym en dan is ook de derde jungle-gym van deze week klaar voor gebruik. Hopelijk zullen de kinderen ook hier net zo’n plezier aan beleven als we bij de ‘Be Still’ pre-school konden zien. Maar daar hebben we alle vertrouwen in!

Met vriendelijke groet

 

Corine, Rolf, Henk, Marin, Quinten  

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.