Blogs projectreis 2018

Donderdag 18 oktober 2018

Vandaag weer een Afrikaans warme en zeer productieve dag !! We beginnen nu allemaal weer te begrijpen waarom de mensen hier iets langzamer lopen dan wij in Nederland.

 

Bij Touch zijn de kledingbakken allemaal gevuld ! De meeste kleertjes in de allerkleinste maatjes zijn al naar de ziekenhuizen gebracht om daar weg te geven, maar er blijven nog genoeg gevulde bakken over die weer leeg mogen. Helaas zijn de schappen in de Blessing Boutique nog niet helemaal klaar, maar er wordt hard aan gewerkt. Er is nog genoeg te doen bij Touch; we zijn begonnen met het kopiëren van puzzels. Dan kunnen de kinderen daar de stukjes opleggen dat leert makkelijk als je nog nooit een puzzel gemaakt hebt.

 

Op de pre-school van Irene is vandaag de jungle-gym afgemaakt. Een zaagwedstrijd hielp ook mee om lekker hard te gaan ! Het ging zelfs zo gesmeerd dat de kinderen er al lekker vroeg op konden spelen. 32 kids op 1 speeltoestel...dat ging met een hoop kabaal en een hoop lol ! Het feit dat de kinderen met zoiets, relatief eenvoudigs zo blij kunnen zijn geeft de harde werker moed voor de rest van de 2 weken buffelen in het warme Afrika.

 

Bij de Noble Palms school is het behendigheidparcours afgemaakt. We zijn fanatiek aan het werk gegaan, waardoor we uiteindelijk zeven obstakels hebben gemaakt in plaats van de afgesproken vier. Tijdens de middagpauze kwamen er spontaan kinderen om de baan uit te teste, en toen werd hij al goedgekeurd. Ook de obstakels die nog niet in het cement stonden moesten uitgeprobeerd worden... tja, dat maakt de baan wel extra spannend ! We bleven goed opletten natuurlijk hoor, geen zorgen! 's Middags was het nog even hard doorwerken door onze extra plannen (oeps), maar het was het allemaal waard. Toen de vlaggetjes nog maar net hingen, kwam er weer een groep kinderen aanrennen. Dus al spelend namen zij afscheid, maar wat een heerlijk gezicht om weg te kunnen rijden met al die spelende kinderen in de achteruitkijk spiegel.

 

Namens de groep:

 

Corine, Pim, Steyn, Nico, Gerdi

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.