Blogs projectreis 2017

Woensdag 18 oktober 2017

Kinderwerk

Kinderwerk werd deze dag gedaan op de Kweena-school. De school staat op een stukje grond naast een snelweg. Er zitten ongeveer 20 kinderen op deze kleine school. De gebouwen waren klein en slecht onderhouden.  De kinderen waren in het begin erg verlegen maar nadat het ijs gebroken was (en dat is snel met 30 graden ;-)) hebben we lekker met ze gespeeld en geknuffeld.  De ballen die we mee hadden, waren een groot succes. Na het ballen was het tijd voor een sportmoment. Er werd opgedrukt, gesprongen en zelfs geplankt .

Hierna was het tijd voor het verhaal van Noach, de kinderen luisterden hier aandachtig naar. Vervolgens is er geknutseld, geheel in het thema natuurlijk: de ark van Noach, ingekleurd en volgeplakt met dierenstickers. Daarna hebben we nog even lekker samen buiten gespeeld en kregen de kinderen allemaal een dierenknuffeltje. Hierna nam de juf het programma weer over.

Kweena-school

Tijdens het kinderwerk is er ook hard gewerkt aan het onderhoud van de school, er moesten een aantal klussen gedaan worden. Er zijn inmiddels 3 wasbakken verlaagd zodat de kinderen hier gemakkelijker gebruik van kunnen maken. Er is van een oude wasbak een bankje gemaakt. En er is gewerkt aan een nieuw toilet los van het gebouw. Het was ook de bedoeling om een begin te maken met een Jungle-Gym maar Zuid-Afrika is Zuid-Afrika niet als alles in 1 keer goed gaat. Het bouwpakket van het speeltoestel was niet geleverd, omdat er geen vervoer was. Er zijn wel alvast gaten voor de Jungle-Gym gegraven. Het was een erg warme dag en er is hard gewerkt, de resultaten mogen er wezen!

Christian Harmony School

Ook hier is hard gewerkt. De dag begon met het verder oppakken van de bestrating op de school. Vervolgens is er bewapend voor het cementstorten en is er gewerkt aan de afwerking van de paden. Tussendoor zijn we erg goed geholpen door de kinderen van de Harmony school. Deze assistenten hebben ons ondersteund door het verplaatsen van de stenen en van het zand. Er zijn veel meters bij-gestraat vandaag, ondanks dat het team uit 6 personen bestond is er weer een berg werk verzet.

Be Still

De warmte heeft ons er op de Be Still school niet van weerhouden om veel werk te verrichten. Er is gewerkt aan een spatbak rondom de kraan, deze is helemaal afgemaakt vandaag. Daarnaast is het vloertje van de wc aangestreken met cement. Verder is er erg veel geschilderd: gele muren, blauwe muren en een prachtig groen krijtbord. Tijdens de lunch hebben we verse stukken fruit geplukt uit de bomen op het terrein, heerlijk voor bij de lunch. Op de Be Still school was vandaag ook een jongetje jarig, er was chips, taart en ranja voor de kinderen.

Groeten van Romar, Maarten, Ria, Nico, Josien en Jeroen

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.