Blogs projectreis 2019

Donderdag 17 oktober 2019

Voor alle thuisblijvers,

Zoals gewoonlijk zaten wij vanochtend heerlijk weer aan het ontbijt op onze verblijfplaats, de boxen die dagelijks meegaan naar onze werkplekken werden ingepakt en voorzien van de nodige vitamientes en (bevroren) water, en uiteraard onze boterhammen voor de lunch. Voor de ongelukkigen onder ons hebben we natuurlijk de EHBO box bij ons, maar voorlopig is deze nog niet in gebruik geweest! Op een enkele pleister na dan... Alles ingepakt, en klaar voor vertrek.

Project 4: Phatshimo Day Care
Vandaag waren wij Jan,Lieke,Ria,en ik (Ko) op Phatshimo Day Care om gezamelijk de Junglegym en de zandbak af te maken.
Lieke en ik begonnen met de zandbak,Jan groef nog even twee gaten voor de schommelophanging en Ria ging zich alvast bezighouden met het feestelijke gedeelte van de opening: het ophangen van vlaggetjes en ballonnen inclusief opblazen! De zandbak zat snel in elkaar, Jan was snel met de gaten in de knijterharde grond en Ria liet zich ook niet onbetuigd!
Daarna gingen we even koffiedrinken maar snel verder want we wilden om 12.00 uur klaar zijn om de Junglegym samen met de de kinderen te openen.
Om 12.15 hadden wij alles afgerond en alles opgeruimd en kwamen de kinderen (84 in totaal) om de opening bij te wonen.
Nadat de kinderen wat gezongen hadden en we door  kinderen met letters op de borst bedankt werden met de woorden "THANKS YOU!"  gingen de kinderen LOS!
De Junglegym werd bestormd en de zandbak was in no time overbevolkt!
Het was geweldig om te zien hoe blij iedereen was en wij niet het allerminst We namen snel afscheid van iedereen en spoedden ons naar de volgende klus die alweer op ons wachtte.

Project  5 His Light, day care centre
Vanmorgen zouden we de laatste hand leggen aan de jungle gym: nog "even" de glijbaan bevestigen, het hekwerk rond het plateau maken en het dak plaatsen. Zo gezegd, zo gedaan met de nodige zweetdruppels door de zon die al weer goed z'n best deed. Ook waren we regelmatig op zoek naar het bitje van de accuboormachine, maar toch elke keer weer gevonden ;-)
Vervolgens de junglegym vrolijk versierd met vlaggen en volgestouwd met ballonnen, zodat we een feestelijke "opening" zouden hebben. Voor het zover was, moesten we diverse keren achter de ballonnen aanrennen omdat ze door de wind wegwaaiden ... leuke bezigheidstherapie :-)
Uiteindelijk was het zover: alle kinderen kwamen naar de junglegym en kregen een mooie toespraak van Alex. We zongen een paar liedjes en daarna mocht Ruth (de 'principal') de vlaggenlijn doorknippen en het toestel in gebruik nemen ... en daarna de kinderen. Ongelofelijk zoveel kinderen er op een junglegym passen! Ze genoten! En wij ook!
Aan het eind kregen we van Touch + Ruth,  als dank voor ons werk,  een foto die ze gisteren van ons hadden gemaakt met daarop hun dankwoord voor ons. Een ontroerend moment: aan beide kanten blij en dankbaar voor wat we voor elkaar hebben mogen doen.
Een prachtige afsluiting van deze morgen!

Project 3: Tlhotleletsang Primary School.
Voor enkelen een nieuwe plek, voor anderen dag 4 op de Tlhotleletsang Primary school. Kruiwagens met stenen en zand gingen weer af en aan. Rolf op de knieen om het zand te egaliseren en meerdere stratenmakers gingen aan de slag. De picknicktafels liepen enigzins vertraging op omdat de boor niet in de auto lag. Maar toch stonden aan het eind van de dag 6 tafels klaar, grotendeels geschuurd en gebeitst. Ook vandaag niet zonder hulp van enthousiaste kinderen die regelmatig vroegen "Can I help you". Alhoewel een enkeling voor straf door hun leerkracht werd gestuurd om te helpen;)
En helemaal geweldig om met elkaar een lange rij te vormen om zo de stenen door te geven. Zo kon iedereen letterlijk zijn steentje bijdragen. Een 'high five', een 'box', een knipoog, samen op de foto. Geweldig!
In de middag waren we met z'n allen op de Tlhotleletsang Primary School.
We horen dat het in Nederland heerlijk herfstweer is. Nu is het niet zo dat wij daar naar verlangen maar het was vandaag erg warm. We hebben zelfs gehoord dat er de komende dagen een hittegolf gaat komen. Maar het is en blijft ene feest om hier te zijn. Warm , bezweet en voldaan keren we ook vandaag weer terug naar ons vertrouwde thuis in Groenfontein. Een oase van rust en stilte.

Vanmorgen mochten Nel en ik (Gerdi) mee met André naar de Mall om daar spullen te kopen van geld dat door onze sponsors was mee gegeven. We konden voor Touch een voorraadje luiers en babymelk kopen en wat flessen en billendoekjes. Omdat de voorraad in de winkel ff niet heel groot was hebben we een kadobon bijgeleverd zodat ze de melk en luiers nog eens kunnen aanvullen. Voor het weggeven aan deTlhotleletsang Primary School   zijn alvast ballen gekocht; zij krijgen nog korfbalpalen !! Ook zo'n mooie gesponsorde actie !

Lieve groet van Gerdi, Nel, Bas, Willy,  Ko, Dorette en Harm
 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.