Blogs projectreis 2018

Woensdag 17 oktober 2018

Op Touch Communitie zijn we weer druk geweest om de kleding op maat te leggen en daar pakketten van te maken. Er lijkt een eind te komen aan het uitzoeken van de kleding. Nico en Pim zijn begonnen om schappen te maken om daar alle kledingpakketjes op maat op te ruimen zodat, als er iemand voor komt, niet eerst gezocht hoeft te worden. Als er een meisje komt dat niets heeft voor de baby, hebben we wiegjes met de eerste benodigdheden gemaakt die ze dan meekrijgen met voedselpakket erbij. Gerdi is bezig geweest om Angela te helpen met het uitzoeken en inboeken van de Duplo die ze gebruiken voor de speellessen.

 

Op Freedom Park is bij de preschool van" Irene" door Ria, Alex, Jan, Henk en Steijn de bouw begonnen van de tweede jungle gym van deze projectreis. De start was door gebrek aan gereedschap niet heel soepel, maar omdat de grond dit keer zachter was dan we gewend zijn ging het graafwerk veel sneller dan gepland. Eind van de middag liepen we weer op schema dus we denken het morgen toch af kunnen ronden en 's middags feestelijk aan de jonge gebruikertjes over te dragen. Tussen het klussen door was er genoeg gelegenheid om met de scholiertjes kennis te maken met een high five, een boks of een snap en Ria deed de polonaise met alle kinderen! . En "als je me nou" spreken ze accentloos uit.

 

Vandaag zijn wij (Marin, Jeroen, Quinten, Arjan en Rolf) begonnen op Noble Palms primary school. De bedoeling is dat er een behendigheids parcour gemaakt wordt. We werden opgevangen door Miranda, die ons een korte rondleiding door de school gaf. Deze school is gesticht door Zuid Koreanen en dat is ook te merken. De kinderen krijgen naast gewoon onderwijs ook les in taikwondo. In deze lessen leren ze naast deze vechtsport ook discipline en dat is goed te merken aan de kinderen die we daar tegen kwamen.

 

Na deze rondleiding hebben we de plannen besproken en daarna gingen we aan de slag. Voor de lunch hadden we al een fiks aantal gaten gegraven en grote delen van de parcours-toestellen in elkaar gezet. De lunch was een verrassing, ze hadden sushi gemaakt en dat smaakte heel erg lekker. Na de lunch hebben we flink gebuffeld en toen de tijd daar was om naar huis te gaan, hadden we drie van de vijf toestellen in de gegraven gaten staan en daar weer beton in gestort. Morgen nog een dagje daar en dan is dat ook weer klaar.

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.