Blogs projectreis 2018

Dinsdag 16 oktober 2018

Op het Boitekong project hebben we vandaag erg veel kunnen doen. Zo hebben we vandaag de jungle gym afgemaakt, een prachtig schaduwnet aangelegd met eronder een bankje als kers op de taart. Dit deden we dan ook niet alleen, want we hadden vandaag vier personen van de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika, die ons hielpen met ons project! Het was ontzettend inspirerend en gaaf om te zien dat anderen ons project een warm hart toedragen. Ze hebben ons dan ook zeer goed geholpen in de hitte, waar we erg dankbaar voor zijn. Tenslotte was het erg leuk om te zien dat de kinderen van de pre-school speciaal voor de gelegenheid kroontjes hadden gemaakt met hun juffen. Het is een geweldig gezicht om te zien hoe blij de kinderen zijn wanneer ze voor het eerst de glijbaan afgijden. Voor hun een feest, maar voor ons ook. En zoals bij ieder feestje, krijgen de kinderen natuurlijk een leuke goody-bag mee met kleine cadeautjes.

 

Het straatwerk bij Touch Community is vandaag ook afgerond en werd direct dankbaar in gebruik genomen. Het straatteam is vervolgens naar een oud project van ons gegaan, namelijk de Moedwil school. Hier hebben zij even geinventariseerd wat er weer gerepareerd kon worden van de klussen van afgelopen jaren. Op deze manier willen wij namelijk graag betrokken blijven bij de dankbare mensen waar wij contact mee hebben gehad via H.O.P.E. Hiermee willen we laten zien dat wij hen uiteraard niet zullen vergeten, ook al hebben wij besloten dat andere projecten dit jaar de voorrang krijgen. Hier zijn dus onder andere de schommels gerepareerd, touwlader gerepareerd en wat algemeen onderhoud van de jungle-gym. Het was erg fijn om te zien dat het straatwerk dat wij vijf jaar geleden hebben gelegd nog steeds helemaal in tact is. Zo zien wij het graag!

 

Het andere team is wel op Touch Community gebleven. Hier liggen namelijk nog stapels kinderkleren die allemaal gesorteerd en ingepakt moeten worden. En wat hebben wij ook hier meters kunnen maken (letterlijk). Ook de opslagruimte is vandaag zeer goed aangepakt, want wat ligt hier veel . En begrijpelijk, want wanneer je niet veel hebt zie je in alle spullen wel weer een mogelijkheid. Flink aan de slag dus voor ons! Tijdens deze tocht door alle spullen, zijn wij ook gestoten op een gigantische kachel! Dit leek ons een briljante aankoop voor H.O.P.E., met het koude weekend nog in ons hoofd. Dus wij de kachel aangeschaft, en weer extra geld voor Touch! Al zal de kachel hoogstwaarschijnlijk niet in onze koffer mee naar huis kunnen...

 

Vandaag werden wij ook weer geconfronteerd met de situatie in deze omgeving. Een meisje van vijftien kwam met haar kleine pasgeboren baby binnen, en vertelde ons haar verhaal. Zij was zelf ook ondervoed en kwam vanuit Freedom Park (voor de meeste van ons een zeer bekende township) naar Touch toe voor hulp. Hierdoor beseffen wij weer extra goed hoe belangrijk het werk van Touch is, en waarom onze hulp deze dagen zo nodig is.

 

Wij gaan nog even uitrusten bij het kampvuur (de kachel is nog niet in gebruik),

 

Doei en lieve groetjes,

 

Alex, Jeroen, Marin, Quinten en natuurlijk ook WIlma.

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.