Blogs projectreis 2019

Dinsdag 15 oktober 2019

Een verslag van de tweede werkdag! Tijdens onze avondmaaltijd heeft van elke project iemand verteld wat ze die dag gedaan hadden. Iedereen is nieuwsgierig naar elkaars verhalen. Zo leven we met elkaar mee. Hieronder deelt elke groepje de belevenissen van deze dag;

Project 1 - World of Wonders Meriteng
Vandaag zijn we voor de tweede dag op de preschool World of Wonders geweest. De junglegym is vandaag gereedgekomen. Na de "waterfontein" van gisteren was het makkelijk om de laatste twee gaten voor de schommelpalen te graven. Naast de junglegym is er een zandbak gemaakt welke mooi in de beits is gezet. Ook hebben we een schaduwnet boven de zandbak gebouwd, zodat de kindertjes in de schaduw kunnen spelen. Verder is er ook nog gezongen met de kinderen onder begeleiding van een gitaar. Aan het begin van de middag hebben wij de junglegym en zandbak symbolisch met ballonnen en slingers overgedragen aan de de juf/eigenaar van de school. Het was een feestelijk moment. De kinderen hebben ons een gebed met woorden van dankbaarheid en het Afrikaanse volkslied toegezongen. Na het doorknippen van een slinger en het onthullen van een H.O.P.E. sponsorbordje gingen de kinderen lekker spelen met hun nieuwe speeltoestellen.

Project 2 - Thoriso Edu & Care Merting
De tweede dag, samen met hetzelfde team op pad om de klus bij Thoriso Edu & Day Care Meriteng af te ronden. Het was een mooie dag waarin we veel hebben geschilderd. Het pleintje voor de peutergroep had allemaal vervaagde tekeningen op het beton. We hebben er het ‘rups-abc' en drie keer een hinkelpad met cijfers van 1 tot en met 10 gepimpt. Lekker in primaire kleuren wat het weer een fleurig geheel maakt. De junglegym was, toen eenmaal het dak erop zat, ook snel klaar. Alex heeft ondertussen ook nog het dak van de kleutergroep gefixt. Het kan nu gaan regenen ;-) Toen alles klaar was heeft de Principal van de school de junglegym geopend. Voorafgaand daaraan hebben we eerst de kinderen toegezongen en daarna zongen zij voor ons. Eindresultaat: een blije groep 5-6-jarigen die de junglegym hebben ingewijd. Schommels, een glijbaan, lekker klimmen. Blije gezichten, daar doe je het voor!

Project 3 - Tlhotleletsang Primary School
Ook de groep van de Tlhoteletsang Primary School ging met hetzelfde team als gisteren richting de school. Toen wij de laatste bocht omgingen zagen wij daar de grote bult met zand. Wat waren wij ontzettend blij! Want als dit zand er niet was geweest, konden wij niet aan de slag met het bestraten. Zo blij als wij waren, zo enthousiast gingen wij aan de slag (gelukkig met hulp). Binnen een uur hadden we het meeste zand al aardig vlak op de juiste plaats (voor 180m2 ligt het alvast klaar). En toen ging het snel! In de brandende zon hebben wij als een gek met stenen lopen sjouwen, zodat de eerste stenen al snel geplaatst konden worden. En zo hadden wij op het einde van de dag, vermoeide HOPE-ers, maar ook de eerste 30m2 al bestraat. Omdat het zand er al ligt, zullen wij morgen echt flinke meters gaan maken! Het picknicktafel-project werd weer opgepakt, tot het hout helaas op was, maar een tweede picknicktafel is in ieder geval af (2/12 done!).

Gisteren zagen wij dat er ook een half afgebrokkeld pad van het ene naar het andere gebouw lag. Er is besloten dat wij dat ook willen aanpakken, en zogezegd zo gedaan: er ligt al bijna een volledig (strak gelegd) pad! Veel te doen, veel gedaan. Maar in ieder geval tevreden, (moe) en voldaan. Marie (van Touch Cummunity) kwam tegelijk met ons op de Tlhotlheletsang Primary School. Zij gaf een voorlichting over het vrouwelijk lichaam in de puberteit aan meiden (12-15 jaar) van de school. Twee van ons hebben dit bijgewoond en zagen nogmaals hoe het werk van Touch in zijn werking gaat.

Ook werden we blij verrast door Riaan, die op alle projecten langs gekomen is samen met André. Leuk om hem weer te zien!
Inmiddels zitten wij alweer lekker bij het kampvuur, opladen om morgen weer flink aan de slag te gaan.

Liefs,
Jan, Ria, Mieke, Marrie, Marin en Alex.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.