Blogs projectreis 2018

Maandag 15 oktober 2018

Vandaag is de eerste werkdag en een groep van 10 personen gaat naar Touch.

 

De taken voor vandaag zijn sorteren van kinderkleertjes als ondersteuning aan de social workers. Deze medewerkers zijn heel erg druk met het helpen van de lokale bevolking zodat deze taak is blijven liggen. Hoe mooi is het om deze mensen te helpen zodat de medewerkers de focus kunnen houden op de lokale bevolking. Tevens worden er voorraad kamers aangepast zodat de spullen beter georganiseerd opgeslagen kunnen worden. Makkelijker en overzichtelijker voor de lokale werkers.

 

De andere klus is het uitbreiden van de bestane bestrating waar een speelplek voor de kinderen wordt gerealiseerd.

 

Na het werk heeft de straatploeg een bezoek gebracht aan de Harmony school waar verleden jaar wandelpaden zijn aangelegd. Het was fijn om te zien dat de school de bestrating heeft uitgebreid en dat er ook onderhoud wordt gedaan. De gebouwen en de omgeving van de school zagen er zeer verzorgd uit en het was zeer plezierig om te zien .

 

Naast het sorteren van kinderkleren en het aanleggen van bestrating, is er ook, door een groep van vijf, een jungle gym in elkaar gezet. De Jungle gym is neergezet bij de Petra Domu Day Care. Het plaatsen ging echter niet zo gemakkelijk als gedacht. De grond waar de gym in moest komen was erg hard en bestond voor het grootste deel uit klei en stenen, daardoor was het erg zwaar. Maar met de kinderen lachend op de achtergrond, was er een sterke motivatie om hard door te werken.

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.