Blogs projectreis 2017

Zondag 15 oktober 2017

De heenreis verliep een beetje anders dan verwacht... In Londen aangekomen kwamen we er achter dat het vliegtuig naar Johannesburg niet zou vertrekken vanwege een technisch mankement. We werden ondergebracht in hotels. De volgende ochtend konden we vertrekken om 10.15 uur. 's Avonds om 22.15 uur kwamen we aan in Johannesburg. Er volgde een bijzondere tocht richting Groenfontein (de logeerplek); we werden begeleid door 4 politieauto's met 12 agenten! Dat was geregeld door de Nederlandse Ambassade. Een heel veilig idee! Rond 03.00 uur kon iedereen eindelijk naar bed. 


Zondag zaten we, ondanks een zeer korte nachtrust, toch om 9 uur alweer aan het heerlijke, vertrouwde ontbijt. Daarna staken we het terrein over naar de kerk, waar we enthousiast ontvangen werden door Kobus en zijn gemeente. Dankzij de inspirerende dienst, was het niet moeilijk om wakker te blijven. Na afloop kreeg ons samenzijn nog een vervolg met koffie, thee en allerlei lekkernijen die verzorgd werden door de gemeenteleden. Dit was tevens onze lunch.

’s Middags konden wij ieder onze eigen gang gaan. Zo zijn een aantal mensen naar de Kosterdam geweest, kon je een beetje zwemmen, zonnen of even bijslapen.

Eind van de middag kregen we gezellig bezoek van onze Zuid-Afrikaanse vrienden. Het was een fijn weerzien en we zijn enthousiast over de verschillende projecten waar we morgen mee mogen starten.

De sfeer zit er dus goed in!
Morgen zullen we eerst gezamenlijk opstarten bij de Christian Harmony School. Een gedeelte van de groep zal hier blijven werken, terwijl de rest bij een Pre-school op Freedom park aan de slag zal gaan.

We hebben er ontzettend veel zin in!

 

Morgen weer een nieuwe blog, want wij sluiten nu aan bij het kampvuur ;-)

 

Veel liefs van ons,

Corine, Henk, Marin, Quinten en Rolf (en de rest uiteraard).

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.