Blogs projectreis 2019

Maandag 14 oktober 2019

 Maandag 14 oktober.

Kwart voor zes gewekt, kwart over zes goedmorgengesprek, kwart voor zeven eten en half acht vertrek. Wen er maar vast aan, dit wordt het vaste ochtendritueel op door de weekse dagen. Wij zijn er klaar voor. Op naar de werkplekken.

Na eerst met de hele groep langs Touch te rijden om Barry op te halen, die de aanhanger vol had met 3 junglegyms, zijn we vandaag in 3 groepen aan het werk gegaan op 3 verschillende werkplekken.

Groep 1 ging naar World of Wonders in Meriteng (vlak bij Rustenburg). Daar is een junglegym neer gezet en een begin gemaakt met de zankbak. Het graven ging vlot. Het enige 'probleempje' was het raken van een waterleiding bij het graven van de gaten voor de schommels...en dan duurt het even voor de Afrikaanse Vitens erbij is;) Doordoor was extra veel tijd om met de kinderen te zingen. Wij mochten ze liedjes leren en wij leerden weer van hen liedjes vooral met veel gebaren. Gezellig met de gitaar. Wat een feestje. Een groep met kleintjes van 1.5-2 jaar en een groep van 4 - 5 jarigen.

Bij groep 2 werd er ook aan een junglegym gebouwd bij Thoriso Edu&Care in Meriteng*. Hier zijn kindertjes tussen de anderhalf en 6 jaar in 2 verschillende groepen (totaal 46 kinderen). Ook hier waren we blij verrast met het soepele graven. Er moet bij gezegd dat we na het plaatsen van het speeltoestel en het beginnen aan de staander van de schommels ietsie minder energie hadden... Maar ook die stond aan het einde van de werkdag. Nog een dak en dan....morgen de foto's !!

Groep 3 is naar Tlhotlheletsang geweest, een primary school met 580 leerlingen. (Jullie kunnen je voorstellen dat we met zulke tongbrekende namen de klussen maar nummers hebben gegeven..) Bij aankomst werd de groep meteen uitgenodigd om mee te komen naar de binnenplaats om een mooie welkoms zangvoorstelling aan te horen in hun eigen taal. Dat was een bijzondere ervaring ! Er zijn grote vlakken beton alvast weg gehaald om te kunnen beginnen met het straten, alleen... er zijn wel stenen geleverd ( en ook alvast versjouwd), maar nog geen zand. Er is ook al één hele picknicktafel (van de 12) gemaakt en dit is natuurlijk het makkelijk na te bouwen prototype !

Naar huis, moe en voldaan, samen eten en onze verhalen delen.

Geniet van de foto's

Tot morgen

Nel, Ko, Willy, Bas, Dorette en Gerdi

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.