Blogs projectreis 2018

Zondag 14 oktober 2018

Gisteravond en vannacht hebben we veel regen en onweer gehad,  goed voor de natuur  en wij konden er ook goed op slapen na zo’n lange vliegtocht en vermoeiende dag. 

Traditioneel is op de eerste zondag een bezoek aan de kerk op ons eigen terrein. Hier vertelde de vaste voorganger (Kobus) over psalm 91, dit was het thema van de dienst. Voor de nieuwe leden in de projectgroep soms wat lastig te volgen, omdat de dienst in heerlijk Afrikaans voorgedragen werd. Maar de liefde voor God, en de dankbaarheid vanuit de gemeente van ons bezoek was duidelijk aanwezig.  

Een groepje heeft de Rustenburg-kloof bezocht om daar te klimmen over de mooie rotsen en watervalletjes. Vooral voor Anita een geweldige prestatie en verder nog genoten van het mooie natuurpark. 

Een aantal anderen die de afgelopen jaren ook mee zijn geweest met H.O.P.E. gingen langs een oud project, de groentetunnels. Het was gaaf om te zien dat deze groentetunnels zo goed lopen. De mensen zelf hebben ook nieuwe groenten verbouwd en inmiddels ook bloemen geplaatst die hier goed te verkopen zijn. We zijn blij en dankbaar dat wij hieraan hebben kunnen bijdragen Hebben we niet voor niks in de hitte lopen graven en bouwen, haha. Daarnaast heeft deze groep de laatste materialen opgehaald om morgen volledig voorbereid van start te kunnen gaan. 

In de avond hebben wij verschillende contactpersonen van diverse projecten uitgenodigd. Het was gezellig en leerzaam om deze mensen vast te kunnen spreken voordat we er de komende weken projecten zullen gaan uitvoeren. Een aantal contactpersonen was voor de meeste van ons al bekend, waardoor het weerzien ook weer bijzonder was. Verhalen werden opgehaald, maar ook vertelden onze contactpersonen alvast over de projecten waar wij aan zullen gaan werken. De verhalen van de mensen hier blijven ons raken, maar hierdoor weten wij weer goed waarom wij hier zijn. 

Deze avond hebben wij weer heerlijk mogen genieten van onze BBQ braaispecialist, Jan-Piet. Wat hebben we er van genoten! Onze contactpersonen mochten wij op onze beurt weer verblijden met drop, stroopwafels en pepernoten. Al met al een inspirerende, gezellige avond die ons veel energie geeft om morgen aan de slag te kunnen gaan.

Groetjes, 

Anita, Henk, Jan, Ria en Rolf.

 

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.