Blogs projectreis 2019

Zaterdag 12 oktober 2019

Een goede reis en een warm welkom!

De reis begon een half uurtje later vanaf Schiphol. Via Londen vlogen we de nacht in om rond 08.30 uur te landen in Johannesburg. Bijna alle koffers waren aangekomen en een paar zullen een dag later worden nagebracht.
De gehuurde auto's werden met het nodige geduld opgehaald en na een lekker verkoelend drankje en een appel reden we naar ons verblijfadres in Groenfontein.
Wat is Prosper Guest Farm een heerlijke plaats om te zijn! Een oase van rust middenin de natuur. Gastvrouwen Martie en Lydia hadden ervoor gezorgd dat het ons aan niks ontbrak. Koffie, thee, limonade en een lekker rijkgevulde boterham stonden voor ons klaar.
Daarna kon iedereen heerlijk een paar uur aclamatiseren. Onthaasten en tot rust komen. Met een temperatuur van rond de 30 graden pas je je tempo vanzelf aan. De middag kreeg een gouden randje doordat we aan de andere kant van het meer 7 giraffen zagen! Wat een verrassing. Maar dat was nog niet alles; we werden ook nog getrakteerd op het zien van een heel speciaal dier: een Mozambique spuugcobra! De slang kon door Ko gevangen worden in het hokje van de w.c. . Stoere Ko! Gauw werd de buurman gebeld, die weet hoe je zo'n dier kunt vangen en waar dit dier veilig verder kan leven.
Tijdens een wandeling zagen we ook nog een prachtige uil die zijn nest verliet waar twee eieren lagen!
Het warme welkom werd compleet door een bezoek van Neil en Marie van Schalkwijk; vrienden van HOPEinSA en tegelijk onze arts tijdens onze reis. Beiden zijn ze betrokken bij stichting Touch Community Network. Tijdens een gezamenlijke maaltijd werden we door Neil gezegend en bij voorbaat bedankt voor ons werk. We zongen 'Bless the Lord oh my soul' onder begeleiding van Lieke op gitaar. Dat zingt fijn!
Deze dag kreeg een feestelijk randje doordat we de verjaardag van Andre vierden met een een heerlijk stuk 'melktert' en een verjaardagslied .
Iedereen zit nu nog een beetje na te praten. We zijn vermoeid en gaan zo lekker ons bed opzoeken! Op naar morgen, een rustdag.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Contactgegevens

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.