Blogs projectreis 2015

Woensdag 28 oktober 2015


De laatste héle werkdag zit erop!! Alle projecten zijn in de afrondende fase. Dat geeft nog meer voldoening van het werk.


Moedwil
Ja!!!! Wij mochten het vandaag af maken op Moedwil!! Er kunnen nog wat dingetjes opgeleukt worden met een kleurtje, maar in principe is het, op het opruimen van alle materialen na, klaar!! Het hek staat helemaal stevig, het tweede lokaaltje is schoon (door een stoel gekrakt, wat niet zo gek is met de stoelen daar.....) En we hebben een aantal meiden ingezet om te helpen; reuze gezellig en tegen betaling van een dropje. Sommigen konden de smaak daarvan niet waarderen:) Alle paden zijn gelegd, sommigen zijn breder gemaakt en de dam is overkapt. Gezellig samen met Riaan hebben we het schaduwnet er overheen getrokken en vast gezet. Het lijkt nu wel een circustent...


Kinderwerk
Vanochtend op het kinderwerk vertelden de tolken het verhaal over de opstanding van Jezus. Wij hebben heerlijk tussen de kinderen in gezeten en samen met ze geluisterd naar het verhaal. Daarna werden de kleurplaten en kleurpotloden uitgedeeld. Met groot enthousiasme gingen de kinderen aan de slag om netjes binnen de lijntjes te kleuren. De kinderen vinden kleuren erg leuk en kunnen het steeds beter. Maar stickers plakken vinden ze nog véél leuker. De kleurplaten worden rijkelijk versierd met allerlei soorten stickers. Na het kleuren werd er uit volle borst gezongen in het Engels en Tswana.

Het was een gezellige, plezierige en leuke ochtend. De kinderen genoten volop en waren heel blij met het afscheidscadeautje: een stuiterbal voor de jongens en een fluitje voor de meisjes.


Freedompark
In de eerste shack is een raam geplaatst en de deur is gemaakt. Het is wel te merken dat de vermoeidheid toeslaat want ook vandaag is er weer een klein ongelukje gebeurd. Dit keer heeft iemand in zijn arm gezaagd. Gelukkig was het niet zo erg, want het kon zelf gestelpt en gedesinfecteerd worden. Veel alcohol op een wond is wel pijnlijk...
De eerste shack is nu helemaal af, de vrouw met negen pleegkinderen heeft nu weer een net plekje om te wonen.

Bij de tweede shack zijn twee ramen en een deur geplaatst. Het afdakje wat vorige week woensdag is gemaakt, moest hersteld worden. Die was er namelijk met een windhoos weer af gewaaid. Het duurde allemaal langer dan gepland omdat er boortjes zijn gebroken en deze dus in de bouwmarkt opnieuw gehaald moesten worden. Voor ons was het een mooie maar lange dag, op een erg warme plek.


Koster
Al het hekwerk is afgerond. En ze zitten er strak in. Dat was nog een hele klus. De blaren op onze handen zijn hiervan het bewijs. Het tweede hek is op een andere manier gevlochten door twee dames en dat ging lekker snel, in één ochtend was het af! De toiletten zijn ook gereed, er moet alleen nog waterdruk op de leidingen maar dat moet het schoolbestuur zelf regelen. En het houtwerk bij de toiletten is deels geverfd.
De uitbouw is net niet af, een klein stukje van het dak wacht nog tot morgen.
Van de directrice hebben we in de koffiepauze een kleine speech gehad onder het genot van twee heerlijke stukjes taart :-D. En voor iedereen was er een klein cadeautje. Het is heel leuk om zoveel dankbaarheid te zien bij het personeel en de kinderen.

Op dit moment zitten de meeste groepsleden bij het kampvuur te relaxen. Dat is dé plek om elkaar te ontmoeten, te praten en uit te rusten van de werkdag.

Hartelijke groetjes uit Groenfontein,

 

Gijs, Karina, Klaas, Gerdi en Marianne


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Van Musschenbroekstraat 66
3514 XL UTRECHT
Telefoon » 030 - 271 12 06

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.