Blogs projectreis 2015

Maandag 26 oktober 2015

 

Neo Birth

Vandaag ging er een klein ploegje naar Neo Birth ( 3 personen). De tegelvloer is gereed inclusief voegwerkzaamheden. We hebben diverse muren geschilderd en op de scheidingsmuur de toog afgemaakt. Deze toog zorgt ervoor dat het regenwater niet op de muur blijft liggen. Het water had de muur al behoorlijk beschadidgd. Op het zinken dak is een goot bevestigd. Het zinken dak stak behoorlijk uit en bij gebrek aan beter hebben het restant afgeknipt met een blijkschaar. De volledige bezetting van Neo Birth was naar een cursus. Je moet haast een cipier zijn om alle sloten open te krijgen. :)

Koster

Met 8 personen zijn we naar Koster gegaan voor de vele werkzaamheden. De dames zijn met het hekwerk gestart en het hekwerk schiet al lekker op. Bij het storten van de betonvloer waren de muren behoorlijk onder gespat door het vlinderen van het beton. We zijn begonnen met het schoonmaken van deze wanden. Bij de water kranen zijn de manifolds aangepast, inclusief de lekbakkken. Er wordt een overkapping gebouwd bij het schoollokaal. Hiervoor zijn de poeren gestort zodat morgen verder gebouwd kan worden. Bij de toiletten zijn schappen aangebracht voor het opbergen van spullen. De hoofd loodgieter kwam nog even langs om te assisteren bij het repareren van de manifolds. De lunch was wederom uitstekend verzorgd door de schoolleiding.

Moedwil

Het hekwerk bij de jungle gym is gereed, inclusief de deur die toegang geeft tot het afgesloten gedeelte van de kleuter omgeving. Het leslokaal van de kleuters is geschilderd. Ook in moedwill zijn er betonnen vloeren gestort en zijn er door het vlinderen van het beton spetters op de wanden gekomen. De schoonmaak werkzaamheden zijn gestart. Het hek achter de kleuterschool is nagenoeg gereed, alleen de deur moet er nog in. De bestrating bij het kleuterlokaal is klaar op een paar stenen na. Er is zelfs in de zandhoop naar extra stenen gezocht! Helaas lagen die er niet meer.

Freedompark

Na het kinderwerk zijn we met twee man verder gegaan met het herstellen van de vloer in de 2e shack. We hebben de vloer op diverse plaatsen opgevuld met beton en de randen dichtgemaakt zodat er geen water en beesten binnen kunnen komen. Morgen gaan we met het toilet aan de gang. Het gat, van meer dan 2 meter diep, is er al en de fundatieplaten zijn gezaagd.

Kinderwerk

Vandaag waren er bijna 40 kinderen. We begonnen met het zingen van diverse liedjes. De kinderen waren erg enthousiast. Het bijbelverhaal ging over de blinde Bartimeus. Met behulp van platen, die we op een doek plakten, werd het verhaal duidelijk gemaakt. Bartimeus zelf werd vertolkt door R. Doordat hij zijn bril niet op had,  werd de rol van Bartimeus heel levensecht. ;) Na het drinken hebben we met de kinderen kralen geregen. Vooral de jongens maakten er een wedstrijd van om zoveel mogelijk kralen te rijgen en ook nog in hun zakken te stoppen. Na het uitdelen van een broodje en banaan konden we ze weer uitzwaaien.


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Van Musschenbroekstraat 66
3514 XL UTRECHT
Telefoon » 030 - 271 12 06

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.