Blogs projectreis 2016

Dinsdag 25 oktober 2016

Het was vandaag ouderwets warm !! Zoals we gewend zijn in Zuid-Afrika… En er is een feestvarken in ons midden; Bas vierde vandaag met ons zijn trouwdag, gefeliciteerd Mariëlle !!

Vanmorgen is een eerste groep naar de Mall (een groot overdekt winkelcentrum) in Rustenburg geweest om souvenirs te kopen en andere boodschappen te doen. Omdat we gewend zijn om rond 7 uur te vertrekken moesten we wel van 8.00 tot 9.00 uur wachten tot de winkels open gingen, maar dat was geen straf. Wimpy‘s was al wel open en daar hadden ze lekkere cappuccino. De christelijke boekhandel had een goede dag, we hebben ze van een hele voorraad cd’s afgeholpen. Voor de kinderen op de Moedwil school hebben we speelgoed gekocht.  Net toen we klaar waren en hadden afgerekend viel in het winkelcentrum de stroom uit. Dat kan daar dus ook.

Manuchah

Na het shoppen gingen we de ploeg die al vanaf half 8 aan het werk was bij Manuchah versterken. Daar was nog veel werk te doen, maar aan het einde van de middag was al het graafwerk voor de groentetunnels klaar. Ook de watervoorziening in alle groentetunnels werkt!. Het 2e hek van zeker 60 meter lengte is bijna af. Het was vandaag wel afzien, het was de warmste dag tot dusver met een middagtemperatuur van zo’n 35 graden, bijna geen schaduw en geen wind. Elmarie kwam ons gelukkig verwennen met een doos taartjes. 

Moedwil

Het muurtje om de handen-wasplaats is gemetseld, er zijn 2 waterkranen bevestigd én aangesloten op de waterleiding. Morgen nog even afwerken en dan kunnen de kinderen voordat ze gaan eten hun handen wassen bij de waterkranen. Nu doen ze dat om de beurt met water uit waterzakken.

Freedom Park

We  zijn begonnen met het opnieuw kitten van twee ‘bottels of light’. Dit is een pet-fles gevuld met water en een beetje chloor die met kit in een gat door het  dak bevestigd worden. Door de weerkaatsing van de zon in de fles geeft dit licht in het shackje, vergelijkbaar met een lamp van 60 watt. Erg dankbaar werk. 

Met de kinderen hebben we eerst liedjes gezongen, waar gezellig op meegedanst werd. Daarna heeft Peter het verhaal van de goede herder verteld waar de kinderen aandachtig naar luisterden. Toen was het tijd voor het knutselen:  een schaapjes masker kleuren. Na dit stilzitten was het hoog tijd om te gaan sporten, de jongens voetballen en de meisjes hoepelen, touwtje springen en elastieken. Daarna samen bidden en brood eten. Het brood was afkomstig van de bakkerij van Freedom Park zelf. Heerlijk vers !  En toen was het al weer tijd om naar huis te gaan met een heerlijk appeltje en een stuiterbal. Ook hebben we een tolk samen met 4 kindjes een lift in de auto gegeven, zij keken hun ogen uit.

Na het kinderwerk is er nog twee en een half uur bij Neo Birth aan de muur gewerkt.

Kinder Sorg

Op Kinder Sorg zijn de klussen klaar! Er moest nog een drempeltje gemetseld worden en het einde van de bestrating is afgewerkt.

Fijn dat we bij alle projecten in een afrondende fase zitten en dat het ernaar uitziet dat we alles naar planning kunnen afmaken.

Gerdi, Nel, Klaas, Quinten en Wouter    

 


 

Reacties  

#1 Anje 25-10-2016 20:53
Het is weer genieten om jullie ‘avonturen’ van vandaag te lezen en de bijbehorende foto’s te bekijken. Nog slechts twee werkdagen te gaan. Ongelooflijk hoe snel twee weken voorbij gaan en hoeveel werk daarin kan worden verricht. Zet hem nog even op kanjers! Drukkie voor allen, kussie voor Jan L.
Citeer
#2 Anje 25-10-2016 20:54
43 Graden....geen wonder dat die smurfen blauw zien van de kou! Haha!
Citeer
#3 Anje 25-10-2016 20:54
Prachtige foto´s weer hoor! Genieten!!
Citeer
#4 Anje 25-10-2016 21:07
Ohhhh, piemelooo...Tss sss....kraantje lek Geinige foto!
Citeer
#5 Marianne 25-10-2016 21:15
Haha de auto van Bas en Wiebe staat er nog. Is er al een durfal geweest die van een helling is gereden?

Heel veel succes met het afronden en vooral met afscheid nemen!!
W❤️M
Citeer
#6 jolanda 25-10-2016 21:16
goed bezig Marin met die vlag,leuk om te zien hoe jullie samenwerken samen met Arjan.weer genoten van de foto's.
Citeer
#7 Haken Utrecht 25-10-2016 21:17
Zie die CArm eens werken dan! Carriereswitch? Wordt je bouwvakker?
;-)
Citeer
#8 Annie 25-10-2016 21:24
Jullie verslag weer gelezen en de foto's bekeken. Jullie hebben al heel wat werk verzet... geweldig toch en dat in zo'n hitte... Nog een paar dagen en dan weer naar huis. Quinten er zijn heel wat foto's van jou, leuk hoor! Liefs en groetjes Gerard en Quinten, doei...
Citeer
#9 Margriet Meijerink 25-10-2016 22:19
De laatste loodjes in de hitte. Hou je taai lieverds!
Citeer
#10 Marjan van Loon 25-10-2016 22:19
Elke keer weer leuk de dag terug te kunnen zien en te beleven : Hoe warm het is bij jullie is en wat of er weer voor werk die dag wordt verzet!! Petje af met die hitte en Marin maar reclame voor Dronten maken en haar vader promoot Dronten ook , ook wel weer logisch omdat hij daar toevallig werkt, wie weet volgen ze jullie wel op afstand. Geniet vooral nog even van de saamhorigheid en gezelligheid. Al met al geven de beelden wel aan hoe of er door de kinderen genoten wordt en dat straalt, hoe kan het ook anders, ook op jullie af als TEAM! Groetjes uit Apeldoorn.
Citeer
#11 Em 25-10-2016 22:22
Wat een mooie dag en wat hebben jullir weer veel afgekregen! Leuk dat sommigen al heerlijk mochten shoppen! Geniet nog even van jullie tijd daar met zijn allen.
Lieve groetjes
Citeer
#12 Em 25-10-2016 22:28
Lieve Papa & Mama, wat leuk om jullie zo gelukkig te zien. Ook leuk om jullie op foto's te zien. Ik hoop alleen wel dat jullie niet ineens bedenken om daar te gaan wonen ;-) nee ik ken jullie dat scheelt. Nog heel veel plezier en tot snel! Doen we gauw een bakkie alsjullie uitgerust zijn xxxx hou van jullie tot snelllll
Citeer
#13 Ferdinand & Aletta 25-10-2016 22:46
Mooi om jullie verhalen elke dag te lezen en te zien hoe hard jullie aan het werk zijn. Nog ff volhouden en dan maar bijslapen in het vliegtuig Bas........want in december begint het klusfeest in jullie nieuwe woning. Lieve groet van ons
Citeer
#14 Ivar 25-10-2016 22:54
Hey pap en Quinten,
Leuk te zien dat het zo goed gaat daar. Wel grappig, hier moet de verwarming aan en daar moet de airco aan... Leuk jullie allebei nog gesproken te hebben! Ik heb echt heel veel zin in zaterdag... En pap, wat fijn dat jou project nu al af is! Tot zaterdag dan hé!

Zie er naar uit!
Je bro / Je trouwe hond Ivar
(Quinten weet wel wat ik bedoel)
Citeer
#15 Janita 25-10-2016 23:05
Hoi Arjan en Marin. Mooi de foto met de vlag van de school van Dronten. Je hebt een mooi bedrag van hen gekregen he!! Super man.....
Ik zie dat jullie erg aan het genieten zijn! Succes nog even de laatste dagen. We zien jullie snel.
Citeer
#16 Janita 25-10-2016 23:07
Dag Gerard en Quinten.....Vee l liefs van mij. Jullie zijn toppers...!!
Citeer
#17 Johan en Sonja 25-10-2016 23:22
Nou dat ziet er geweldig uit, onverwachte talenten ontdekt? Nog succes de laatste dagen
Citeer
#18 Marielle 25-10-2016 23:45
Prachtige foto's! En mooie kraantjes Alex en Jan ;-) jullie hebben knetterhard gewerkt allemaal! Dat was vast weer een mooie reis. Nu nog de laatste loodjes en dan weer richting ons koude kikkerlandje. Jullie zijn allemaal kanjers!
X Marielle en een extra dikke knuffel voor Lidia en Marthie!
Citeer
#19 cor en roely 26-10-2016 07:00
Geweldig wat jullie presteren nog een paar dagen er tegen aan met elkaar. Wat fijn dat we zo genieten van jullie verslagen en foto's. Prachtig!!
Citeer
#20 Mieke 26-10-2016 09:56
lieve Alex en Gerdi, wat is het toch gaaf om jullie daar samen te zien. Jullie werken keihard joh! Rood aangelopen gezichten... wat zal het warm zijn. Maar ik zie dat jullie zo overtuigd zijn om daar jullie liefde te geven, jullie stralen gewoon ondanks het zware werk. Echt gaaf om te zien! Nog ff en dan is het al weer voorbij. Jullie laten mooie dingen achter die super waardevol zijn. Sterkte om dat weer te moeten loslaten. Zin om jullie verhalen te horen! liefs, Mieke
Citeer
#21 Mieke 26-10-2016 09:59
Beste Nel, respect voor hoe jij alles regelt voor het kinderwerk. Je doet het al voor de zoveelste keer en wat zien we de kinderen en HOPE-ers genieten. Dank voor alles wat jij doet en voor wie jij bent. Nog even en deze reis is weer voorbij. Heel veel sterkte om die kinderen weer te moeten loslaten. Veel liefs, Mieke
Citeer
#22 Mieke 26-10-2016 10:06
Lieve Gerard, wat sta je vaak op de foto's!! Vind ik leuk :) Wat heb je prachtig werk mogen doen bij Kind Sorg. Gaaf resultaat he! Daarnaast heb je ook super veel mogen betekenen voor het hele project. Ik zag je op verschillende projecten druk aan het werk volgens mij? Wat is het prettig dat jij de financiën zo goed regelt. Dank voor al je werk! Wat zal het gaaf zijn om daar met je zoon te zijn. Iets dat jullie niet zullen vergeten. Sterkte met de laatste loodjes en dan sterkte met loslaten van de lieve mensen daar. tot zaterdag!
Citeer
#23 Mieke 26-10-2016 10:10
Lieve Bas, gister zagen we je veel op de foto's tussen al die kindjes. Wat een prachtige plaatjes joh! Ben zo benieuwd hoe jij het hebt ervaren. Gaaf dat jij daar zo veel hebt kunnen doen. Je bent een mooie kerel! Straks weer fijn naar je lieve leuke vrouw en schatten van kinderen. Sterkte met loslaten van alles wat je daar gezien en meegemaakt hebt en tot zaterdag!
drukkie van mij, Mieke
Citeer
#24 Mieke 26-10-2016 10:37
He Anita, wat is het toch bijzonder dat jij daar nu bent! Zo naar uitgekeken en nu straal je temidden van die mooie kinderen. Ben zo benieuwd naar hoe je het hebt ervaren. Sterkte om straks weer afscheid te nemen van het mooie Zuid Afrika en de mooie mensen daar! liefs, Mieke
Citeer
#25 Mieke 26-10-2016 10:42
Lieve Carmen, wat een driedubbele inzet toon jij daar zeg! Ik hoor dat jij je talenten daar prettig kan inzetten! Super wat jij daar mag betekenen. Op de foto's zie ik een lachende Carmen dus volgens mij heb je het goed! Ik ben zo benieuwd naar je ervaringen. Sterkte met de laatste klussen daar en straks bij het afscheid nemen. Tot zaterdag! liefs, Mieke
Citeer
#26 Bas en Emmy 26-10-2016 10:45
Hallo Nico!

Wat een fantastisch werk verricht jij daar weer!
Heel leuk om de verhalen weer te lezen en de mooie foto's te zien! Leuk om te zien dat de auto er nog staat!!
Veel succes en plezier nog de laatste paar dagen!
Liefs Bas en Emmy
Citeer
#27 Fam zwarteveen 26-10-2016 11:04
Goed bezig Carmen en natuurlijk de rest van de hopers ! Ziet er geweldig uit Heel fijn dat we zo een goede indruk kunnen krijgen ! Dikke knuffel van ons
Citeer
#28 Renske 26-10-2016 12:19
Lieve papa, ik mis je. Maar gelukkig nog maar 2 dagen, we tellen af! We hebben gelukkig al 13 dagen gehad!
Liefs Renske :-)
Citeer
#29 Jordi 26-10-2016 12:24
Ik mis je wel, maar gelukkig nog maar 2 dagen en dan kom ik je alweer ophalen. Ik vind je lief! Ik ben niet meer heel erg verkouden gelukkig.
Het draken zoeken in de dierentuin was erg leuk. Ik mag lekker veel bij mama zijn. Mama heeft een zeer oog.
Kusjes, 80 kusjes van Jordi
Citeer
#30 Mandy 26-10-2016 12:25
Wauw wat een werk is er weer verzet. Geweldig!!! Leuk om weer de bekende vrolijke gezichten te zien. NU aftellen tot het einde. Kanjer zijn jullie!!!
Citeer
#31 Renske 26-10-2016 12:27
Ik was nog iets vergeten. Wij waren gisteren bij opa en oma Derksen, en daar heeft Jordi een bal en ik een kerstboom gemaakt. We hebben zuid Afrikaanse taart gegeten als toetje bij opa en oma Derksen.
Liefs renske
Citeer
#32 Mieke 26-10-2016 15:34
Hoi Bart, wat zie ik dat jij enorm hard werkt. Je hebt je tshirt ook slim bewerkt, beter met die warmte! Nog een paar daagjes en dan is het alweer voorbij. Sterkte met loslaten maar wat heerlijk dat je over een paar daagjes weer bij je gezin bent. Hoop dat je met mooie herinneringen thuis komt! Sterkte bij het afscheid nemen van de mooie mensen daar. Tot zaterdag!
Citeer
#33 Mieke 26-10-2016 15:36
He Quinten, wat gaaf dat je weer in Zuid Afrika bent! Ik zie je veel lachen op de foto's dus volgens mij heb je het goed! Geniet nog even en straks sterkte met het afscheid! Tot zaterdag!
Citeer
#34 Hanneke 26-10-2016 15:43
He Nel,
Voordat het te laat is nog even een berichtje. Oef het was wel erg warm he! Maar je hebt het overleeft gelukkig. Geniet er nog even van want voordat je het weet moet je weer terug naar Nederland. Voor mij een gek idee dat je nu maar 2 uur van mij verwijderd bent en straks weer een hele lange vliegreis.
Bedankt voor een relaxte en gezellig weekend

doeg
Drukkie
Hanneke
Citeer
#35 Hanneke 26-10-2016 15:44
Hallo Ko & Tineke,

Was zo fijn om jullie te zien.
Bedankt voor alle mooi cadeautjes.
Geniet er nog ff fijn.

Drukkie
Hanneke
Citeer
#36 Hanneke 26-10-2016 15:45
He Andre, Gerard, Arjan en Alex,

Nog een paar nachten en dan zijn jullie weer van elkaar verlost hihihi
Citeer
#37 Hanneke 26-10-2016 15:46
Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie gastvrijheid. Ik heb een heel mooi weekend gehad.
Jullie doen super mooi werk.
Geniet er nog even van

doeg
Hanneke
Citeer
#38 Wilmama 26-10-2016 19:08
Anita, nooit meer bang voor muizen na al deze Afrika ervaringen :)
Citeer
#39 Anneke van Loon 26-10-2016 20:54
Ha Nel!
Dit zal wel zo ongeveer het lattste berichtje voor je wezen, want je hebt ws je souvenirs al gekocht met het oog om zaterdag uit te delen als je weer in Nederland bent! Haha! Pffffffffffffff , wat een temperatuur bij jullie! wat zal het wennen zijn als je zaterdag weer thuis komt, laat Heleen maar wat warms voor je meenemen naar Schiphol! Ik ben begonnen om mijn rijvaardigheid op te krikken en ben vandaag op herhaling gegaan bij een rijschool en heb mijn eerste les weer binnen! best spannend hoor! Maar wie weet, kan ik over een poosje weer eens rijden en mag jij naast me zitten! Voor het geval dat ik je niet meer mail........... .......alvast een hele goede vlucht gewenst en tot gauw! Groetjes uit Rotterdam!
Citeer
#40 Artjan en Annemarie 26-10-2016 21:15
Ha Bas, de laatste loodjes zijn begonnen! Nog ff volhouden en dan weer terug naar Nederland. In Nederland kan je dan lekker bijslapen en een beetje aankomen ;) Daarna kan je dan lekker gaan klussen!!!
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.