Blogs projectreis 2015

Zaterdag 24 oktober 2015


We zijn hier ook lekker weekend aan het vieren. Al was het voor de meesten wel vroeg dag. Degenen die mee gingen naar NP Pilanesberg werden om 6.30 uur gewekt en vertrokken om 7.00 uur. 

We hebben erg genoten met z'n allen. En de dieren hebben zich ook laten zien. We hebben een hele grote groep olifanten, blue wildebeesten, gnoes, impala's, zebra's, waterbokken, nijlpaarden, neushoorns, krokodillen, schildpadden, ijsvogels, witte  reigers, blauwe reigers en springbokken (deze twee zijn het nationale symbool van Zuid-Afrika), giraffes, zwijntjes, apen en een jakhals gezien. Maar de meest bijzondere bezienswaardigheden waren een karkas van een giraffe en een LUIPAARD!! Net voor we bij de uitgang waren stond er nóg een giraf te poseren aan de rand van de weg.

Een klein groepje is op safari geweest met Jan-Piet op het terrein van buurman Wickes. Rond de 650 hectare ruig tot zeer ruig terrein, maar met een echte Landrover is dat geen probleem. We hebben best veel wild gezien; zebra's, gnoes, giraffen, enz. We vonden het rijden over het terrein heel bijzonder en om de beurt hebben we voorop de auto gezeten. Voor iedereen die van speciale auto's houdt en geniet van waar de auto toe is staat is, was het zeker de moeite waard.

Rond twee uur waren we weer "thuis" en  was er tijd om te relaxen in de zon of schaduw, bij Kosterdam of op bed.
Twee mannen misten het klussen zo, dat ze zelf een klein project zijn gestart; van boomstronken een auto maken; wordt vervolgd!

Het diner bestond uit een braai!! Jan-Piet en Riaan hebben voorgedaan hoe we het vlees het beste konden braaien en vervolgens stond iedereen rond de twee braais zijn vlees klaar te maken. Iedereen heeft zijn buikje rond kunnen eten!

Lieve groeten uit het warme en mooie Zuid-Afrika,

Karina, Gerdi, Gijs, Klaas en Marianne


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Van Musschenbroekstraat 66
3514 XL UTRECHT
Telefoon » 030 - 271 12 06

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.