Blogs projectreis 2018

Dinsdag 23 oktober 2018

 Project Jungle Gym nummer 4 wordt gedaan door Alex, Anita, Corine, Jan en Steyn  en begint bij Touch. Daar worden we opgewacht door Jonathan, de zoon van Berry en Angela. Hij heeft alle materiaal in zijn bakkie en rijdt voor ons uit om ons de weg te wijzen. Geen overbodige luxe want het wordt een lange rit met vele afslagen waarvan de laatste kilometers door een township gaan met een wirwar van weggetjes, deels verhard en deels steenslag. Maar eenmaal ter plekke gaat het snel. Het bouwen van een jungle gym begint routine te worden en binnen no time staat de basis in het beton en begint het aftimmeren. We zijn uiteindelijk gedwongen om te stoppen want we willen de sc ommels en glijbaan morgen feestelijk overhandigen en dan is het niet handig als alles vandaag al klaar is. Zo bleef er dus even tijd over voor een kort bezoek aan de Mall.

 

Vandaag hebben Pim en Henk op Touch de stellingen verder afgemaakt en kasten voorzien van deurtjes. Buiten is er door Ria en Jeroen de Jungle Gym geschilderd, de banden gekleurd en enkele palen bijgewerkt. Het dak van de JG hebben ze van binnen ook mooi geverfd en van enkele sterren voorzien, geeft wel  een vrolijker uitstraling. Gerdi is ook weer druk bezig geweest met het sorteren van de vele kleding die vorige week zaterdag binnen gekomen is. Het ziet er nu allemaal goed gesorteerd uit en ook makkelijk te vinden voor de medewerkers, we hopen dat het zo mag blijven.... Vandaag waren er ook kennissen van Henk uit Pretoria met hun vrienden uit Dalfsen op bezoek. Gerdi heeft ze uitgebreid kunnen vertellen wat Touch allemaal doet en ze waren daar wel van onder de indruk! 

 

Vandaag ging een groep naar een preschool in Boitekong om daar het nodige reparatie werk te doen. Daar aangekomen zagen we dat het geen overbodige luxe was wat daar gedaan moest worden.  De vloeren  leken wel een trampoline, zo gingen ze op en neer als je er over heen liep en de ramen zaten voor de helft dicht gespijkerd met allerlei materialen en alles was ook nog scheef. Na een kort overleg gingen Wilma en Marin de vloeren repareren en Arjan de dakconstructie. Nico en Rolf namen de ramen onderhanden. Aan het einde van de dag was er al heel veel gedaan en morgen mogen we weer verder waar we gebleven zijn.  

 

 

 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.