Blogs projectreis 2017

Maandag 23 oktober 2017

Mount Hope

Kinderwerk

Vandaag deden we op Mount Hope voor het eerst en tegelijk voor het laatst het kinderwerk. Er waren ongeveer 40 kinderen, een grote groep dus. Gelukkig waren alle kinderen enthousiast en deden ze leuk mee. Wat hebben ze genoten van de ‘magic bubbles’ (bellenblaas) en er zijn ontzettend veel races gehouden op de scootertjes die we cadeau hebben gedaan. Wat heerlijk om die blije gezichtjes te zien. Eén van de kinderen was ook jarig, dus konden we mee genieten van vrolijke (Afrikaanse) verjaardagsliedjes en mochten we een stukje taart mee-eten. Al met al een zeer geslaagde ochtend! 

Mount Hope diverse klussen

Nieuwe  jungle gym

Ook op Mount Hope mochten we beginnen met een nieuwe  jungle gym. Gelukkig konden we, ondanks de stenen, de gaten in de harde grond snel realiseren en daarna zijn we begonnen met het in elkaar zetten van het eerste gedeelte van de Jungle Gym. Er waren nu genoeg mensen beschikbaar dus konden we aardig opschieten en stonden zowaar aan het eind van de dag de poten in het beton gezet.  Morgen hopen we deze jungle gym helemaal klaar te hebben. 

Nieuwe wasbak

We mochten ook een nieuwe wasbak plaatsen met een nieuwe kraan, zo kunnen de kinderen voortaan zelf hun handen wassen. Nu werd dit namelijk gedaan met losse waterflessen.  

Privacy kleuters

De kleuters konden tot nu toe met zijn vieren op de rij hun behoeften op de po doen maar helaas zonder enige privacy. Daarom hebben we zogenaamde ‘schaamschotten’ gemaakt, zodat de kinderen ieder hun eigen ‘hokje’ hebben.

Harmony School

Na een aantal dagen flink klussen kunnen we nu vol trots melden dat het project van de wandelpaden volledig is afgerond. Wat een fijn gevoel geeft dat! Nadat we met een kleine groep nog even flink hebben doorgezet met het beton storten, waren we een dag eerder klaar dan gepland. We zijn door de directie uitgenodigd om donderdagmiddag het project feestelijk af te sluiten. Voor die tijd plaatsen we nog nieuwe gordijnen op de Harmony School en worden de paden nog ingeveegd.

Monica’s Daycare

Ook op deze locatie hebben we de laatste klussen kunnen afronden. Zo is het verfwerk afgemaakt in het lokaal en werd de glijbaan geplaatst. De kinderen waren dol enthousiast en stonden allemaal in de rij om er ook vanaf te mogen glijden.  

Nog een paar dagen, en dan zien we jullie weer!
Zeker Henk ziet hier erg naar uit, want hij kreeg vandaag te horen dat zijn negende kleindochter geboren mocht worden. Gefeliciteerd Henk en familieleden!

Liefs,

Corine, opa Henk, Rolf, Marin en Quinten.  

 

 

Reacties  

#1 Bas 23-10-2017 23:08
Mooie foto's!! Hard gewerkt door iedereen! Gaat om te zien allemaal! Succes de laatste dagen!
Citeer
#2 Janita 23-10-2017 23:11
Even een speciale groet voor jou Corine. Wat ben je goed bezig. Heerlijk om te zien! Geniet er nog maar even van, want voor je t weet zit je weer in t vliegtuig. Doei
Citeer
#3 Bas 23-10-2017 23:13
Anita en Ria ook leuke en lieve foto's van jullie! Tweede jaar op rij en volgens mij goed naar het zin!
Citeer
#4 Janita 23-10-2017 23:15
Lieve Quinten en Gerard. Wat zijn jullie lekker bezig. We volgen jullie hoor! Liefs
Citeer
#5 Michiel 23-10-2017 23:17
Ha Josien, goed om te zien dat er dingen afkomen! Ik ga even slapen xx
Citeer
#6 Janita 23-10-2017 23:20
Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je kleindochter Henk!!!
Citeer
#7 Zwanite 23-10-2017 23:23
en de kleur is...rood (waarschijnlijk ook in de bedekte nek, sterkte)
wat zie je er weer vrolijk uit Marin! geen kinderbeet dit jaar? En jij ook Quinten, ziet er uit dat jullie een mooie tijd hebben. Nog een paar fijne en zinvolle dagen daar met elkaar gewenst!!
Citeer
#8 Emily&Luna 24-10-2017 01:00
Wat mooi dat jullie alweer zo ver zijn de 1e dag van de nieuwe week!
Lieve Papa en Mama,
Wat zijn jullie lekker bezig! Hier is alles nog steeds oke. Ik kijk er naar uit jullie weer te zien zondag xxx Emily dikke kus en knuffel van Luna
Citeer
#9 Henny 24-10-2017 01:21
Hallo allemaal! Wat een prachtige foto's heb ik de afgelopen anderhalve week gezien en wat hebben jullie een geweldig werk verricht. Als die blije, vrolijke en lieve gezichtjes van de kinderen en van jullie. Ik zie hoe je geniet, Anita! Zie je volgende week weer en kijk nu al uit naar je verhalen en belevenissen.
Citeer
#10 Pim & Wilma 24-10-2017 06:57
Wat is er weer veel gedaan, en wat een gezelligheid en liefde is er te zien. We zijn weer trots op jullie. Wat een dankbaar werk!
Opa Henk gefeliciteerd.
Liefdevolle groeten van ons
Citeer
#11 AJ 24-10-2017 07:50
Cootje, mooi om je elke dag te zien. Vond het beeld van Gerard op krukken ook wel indrukwekkend. Kom op Gerard!
Citeer
#12 Carla Arnoldus 24-10-2017 07:58
Wat is er weer veel gedaan en wat zien de kinderen er blij uit. Al die kleuren, daar zouden we in Nederland ook meer mee moeten werken. Opa Henk gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst. Dat wordt genieten bij thuiskomst. Een hele lieve groet voor Josien van je collega's.
Citeer
#13 Ferdinand & Aletta 24-10-2017 09:38
Hallo allemaal, mooie stralende dochter! Zo te zien en lezen wordt er hard gewerkt en genoten. Marielle morgen vier je jullie 13 jarig feestje, wie weet met een extra lekker ontbijt? Dikke knuffel van ons.
Citeer
#14 Ko*Tineke 24-10-2017 12:52
Wat geweldig om zo aan de koude kant mee te genieten ...we krijgen wel last van " heimwee"!!!! Bedankt voor jullie verslagen ,zo leuk om mee te genieten. En ja ook even de felicitaties van ons voor opa Henk,en al vast voor Mariele en Bas..... Nu nog de laatste lootjes en geniet nog van elkaar en de warmte.
Dikke knuffels van Ko en Tineke
Citeer
#15 Ko*Tineke 24-10-2017 12:57
Ja die kruk is wel een raadsel ....en we zitten ook een beetje in of het met Alex en Jan L wel helemaal goed gaat????haha of hebben ze last van de warmte...
Citeer
#16 peter odijk 24-10-2017 15:03
Nou, jullie zijn echt wel goed bezig. Gewoon doorgaan. Nog 3 dagen te gaan en dan maar hopen dat de terugreis normaal verloopt.
Groetjes
Peter
Citeer
#17 Wilma 24-10-2017 15:12
Opa Henk ook vanuit deze kant: gefeliciteerd!
Citeer
#18 Wilma 24-10-2017 15:17
Wat gaat de tijd ( in elk geval aan deze kant van de wereld ) toch snel zeg! Rolf, als je dit leest nog maar 3 dagen te gaan. En wat heb je een hoop gedaan en wat ligt het er allemaal strak in! Hopelijk geen last van knieën en schouder!! Nu nog even een paar dagen andere klussen oppakken, loopt als een malle allemaal zeg! Mooie foto's ook van alle projecten, kunnen jullie trots op zijn.
Ik geniet van tijd om alle achterstallige werkklusjes op te pakken, maar ook vooral om veel te genieten: lekker naar de kapper geweest, lekker klungelen in huis en gezellig maken voor de Herfst ( ja Lisa, wel goed gespeld ). Morgenmiddag gezellig met zus op pad, donderdag bij Bas op de pannenkoeken ( begrijp dat ik een feestbloemetje moet meenemen :) ) kortom, gaat helemaal prima hier.
Zet hem op de laatste dagen! Xx
Citeer
#19 Wilma 24-10-2017 15:20
Ha Mariëlle, je staat er weer mooi op hoor! Begrijp ik het goed dat ik je kan feliciteren met het feit dat je morgen ( ik ga ervan uit dat je dit dinsdagavond leest ) het al 13 jaar ( waarschijnlijk langer, maar in de staat waarin jullie je nu bevinden :) ) uithoudt? Wat een liefde spreekt daaruit voor elkaar! Ik zal hem donderdagavond wat extra werk bezorgen door er te gaan eten! Gezellig hoor! Geniet deze laatste dagen nog maar veel, het is nu zo voorbij!
Citeer
#20 Wilma 24-10-2017 15:21
Bijna ( helaas denk ik ) aftellen voor je Anita! Je hebt weer veel gedaan hoor! Denk dat je ook wel weer terug wilt toch? De afwisseling van alles maakt het extra mooi denk ik. Geniet nog veel deze laatste dagen! Succes hoor.
Citeer
#21 Wilma 24-10-2017 15:23
Hé Jeroentje.....g oed bezig hoor! Lekker aan het klussen, de kinderen vermaken, plezier maken en waarschijnlijk nog veel meer, maar dat is niet zichtbaar op de foto's :). Misschien maar goed ook haha. Maar goed bezig hoor! Nog even genieten, het is nu alweer bijna voorbij. X
Citeer
#22 Ma, oma van Loon 24-10-2017 17:09
Vanuit een regenachtig Apeldoorn geniet ik extra van warm overkomende plaatjes van al die blije kindertjes en natuurlijk ook van jullie als TEAM ! Er is veel klaargekomen in de afgelopen tijd, mijn complimenten. Nog veel gezelligheid met zijn allen!!
Citeer
#23 willemijn 24-10-2017 17:18
hey hope gaat die daar is het weer nog een beetje lekker om in te werken groetjes uit regen nederland . klaas bijvoorkeur een meisje
Citeer
#24 Harm 24-10-2017 18:50
Hoi allemaal.
Ik heb helaas niet de tijd/rust gehad in de afgelopen periode om elke letter van jullie verslagen te lezen (sorry!), maar de meeste foto's heb ik wel gezien.
Jullie hebben weer enorm veel gedaan en lekker veel variatie (ook leuk voor jullie zelf dus)!
Ikzelf vind het uiteraard ook leuk om te zien dat jullie op plekken waar we met St. Tien in de zomer geweest zijn, ook nu weer aan de slag zijn: herkenbare plaatjes zowel qua omgeving als gezichten. Mooi ook om te zien dat waar wij een start mee mochten maken door jullie activiteiten nog meer vorm krijgt. Top!

Veel plezier nog in de komende dagen en succes met de afronding!

@Jan ... ik neem aan dat er nog een gedicht komt? :-)

Groetjes, Harm
Citeer
#25 Willy 24-10-2017 19:03
Hoihoi,
wat is er weer veel werk verzet. Toppers!!!

Rolf en zijn team: het straatje ziet er prachtig uit, trots op jullie :-)

Jan L. leuk om jou weer actief te zien, dat is voor ons lang geleden, haha. Wie weet in de toekomst gaan we nog een keer samen!!

Mariëlle en Josien: goed bezig hoor dames!!

André, volgens mij kun je deze groep prima aan. Leuk om je ook zo vaak op de foto te zien :-)

En alle andere deelnemers: trots op jullie en geniet nog even van 2 dagen klussen in het mooie ZA.
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.