Blogs projectreis 2015

Donderdag 22 oktober 2015


NEO BIRTH

Lekker gewerkt de tweede dag van dit project. We zijn verder gegaan met het leggen van de vloertegels in het kantoortje bij de ingang van het gebouw. En telkens weer geven de medewerkers van Neo Birth aan hoe blij ze zijn dat daar een tegelvloer komt. Ze hadden er vaak voor gebeden! Mooi werk dus!Aan het einde van de dag lagen alle tegels erin. Nu alleen nog voegen en afwerken.

Tussen de bedrijven door kregen we lekkere filterkoffie met o.a. billtong koekjes. Ook liggen de ‘zinkies’ inmiddels op het dak van de kledingopslagplaats. Het was prima uit te houden bovenop het dak dankzij de schaduw van de overhangende takken van de Jacaranda.

Bovenop de buitenmuur hebben we nog een ronding gemetseld om het regenwater te kunnen laten afvloeien. Voorheen bleef dit op de muur liggen na een fikse donderstorm waardoor de muur broos werd en dreigde af te brokkelen.


KINDERWERK

Vandaag is het Bijbelverhaal de geboorte van Jezus verteld voor ongeveer 40 kinderen. De kinderen waren vol aandacht en het was erg leuk om dit te zien. Verder hebben we gezongen, een mooi knutselwerkje gemaakt en heerlijk gespeeld. Het was prachtig zoals al de mooie donkere ogen die je aankeken. De kinderen lieten zich het eten goed smaken en bij het afscheid kreeg elk kind een banaan en een vrolijk armbandje. Dat was een groot succes! Het was warm op Freedom park maar het was een leuke en boeiende ochtend.


KOSTER

De uitdaging van vandaag was het aanleggen van twee toiletten in een voorraadschuurtje. Maar niet alleen het plaatsen van de toiletten moest gebeuren, ook moest er een pad naar toe worden aangelegd. Daarvoor kwam een vrachtwagen met zand en stenen, maar in Zuid Afrika wordt dat door elkaar heen geleverd. Zo kregen we dus een bult zand met daar bovenop de stenen. Gelukkig waren er in de pauzes veel kinderhandjes beschikbaar om de stenen uit de zandberg te zoeken.

Na het kinderwerk ging de Kinderwerk ploeg naar Koster om daar te assisteren. In een van de leslokalen wordt de bestaande vloer gesloopt en zodanig voorbereid dat morgen een betonvloer kan worden gestort. Al het puin op de locatie is als wapening voor de vloer gebruikt. Opgeruimd staat netjes!


MOEDWIL SCHOOL

Vandaag D-day voor de twee klaslokalen. Alle vloeren zijn er ingezaagd om het afbreken mogelijk te maken (noodzaak omdat de vloerplaten onder de muren doorlopen). Stof genoeg (letterlijk en figuurlijk) om over na te denken. Na het verwijderen van alle vloerdelen (heel veel stof) is er vervolgens keihard gewerkt -in een race tegen de klok- om tussen het metalen frame overal zand en grind te krijgen. Een continue trein van drie kruiwagens en twee extra medewerkers verzorgden de aanvoerlijn. Alles moest namelijk klaar i.v.m. het storten van beton morgen. Het eerste deel van het hekwerk is nu nagenoeg klaar, en in het deel verderop hangen inmiddels de belangrijkste ophangdraden. In het kleine klaslokaal is het plafond bevestigd, de randen zijn aangebracht en alles is nu zowel geplamuurd als ook van de eerste laag latex (blubber) voorzien. Zeer productieve dag op een zeer warme dag.

Vanuit een zeer zonnig en heel warm Groenfontein een hartelijke groet,

 

JP, Nico, Laura, Corine, Arjan

 

 

 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Van Musschenbroekstraat 66
3514 XL UTRECHT
Telefoon » 030 - 271 12 06

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.