Blogs projectreis 2018

Zondag 21 oktober 2018

Vandaag is het een rustdag.  Een deel van de groep gaat naar Kobus en de rest gaat naar de Growth Point kerk. De preek van Kobus ging weer over psalm 91. Deze keer ging het over de praktische invulling van deze psalm. Ben jij echt klaar om Jezus te ontvangen?

 

Bij de Growth Point kerk was er een mooie preek, die ging over in de kracht van Jezus leven en die kracht ook uitstralen.

 

Na de kerkdiensten ging ieder zijns weegs. De een ging wandelen, de ander foto's maken en sommigen bleven heerlijk relaxen op Groenfontein.

 

Ook werd er weer een jaarlijks bezoekje gebracht aan Jacob op Ratsegae. Enige jaren geleden heeft H.O.P.E. een project gedraaid op deze township. Daar aangekomen hoorden wij dat Jacob een maand geleden was overleden na een kort ziektebed. Jacob was daar de leidende figuur in deze samenleving en hielp ook daadwerkelijk mee met de projectwerkzaamheden.

 

Anita en Jan hebben een paar uurtjes in een kloof vlakbij Groenfontein doorgebracht. Volop genoten van de prachtige rotsformaties en het onverwacht doorbrekende zonnetje. Doordat de wind daar nauwelijks merkbaar was steeg de temperatuur tot een behagelijk niveau.

 

 

 

 

Reacties  

#1 Anje 21-10-2018 21:36
Wat een triest bericht over Jacob. Wat een mooie man was dat. Je hebt er nig een gedichtje voor gemaakt, liefie..en ik heb ergens nog een foto van jullie samen. Mooie herrineringen. Succes allemaal met delaatste loodjes.. lieve groet voor allen, kus voor jou liefie. ben trots op jullie allemaal, maar speciasl op jou..warom? Omdat ik van je hou, daarom.
Citeer
#2 Emily Luna 21-10-2018 21:38
Mooie dag om rust te hebben.
Hier wat kouder geworden helaas. Maar dat mag de pret niet drukken. Wij vermaken ons hier ook prima!
Nog 1 werkweek en dan weer terug naar ons kikkerlandje.
Succes en ik volg.

Jammer trouwens dat er geen foto's van jullie bij zitten vandaag. Kan ik ze morgen niet aan Luna laten zien.. maar de diertjes zijn ook goed...♡

Xxx en liefs ons 3tjes
Citeer
#3 Alrik 22-10-2018 14:19
Ha familie,

jullie dachten natuurlijk dat ik jullie vergeten was, maar niks is minder waar. 'K vergat alleen steeds naar de website te gaan. Misschien dat ik mij gewoon op jullie nieuwsbrief had moeten abonneren. Een idee voor volgend jaar? Wie weet.

"Twee weken de handen uit de mouwen" en inmiddels zitten jullie in de tweede week en kom ik dus nu pas met een bericht.

Wat ontzettend goed om te zien dat jullie je weer keihard inzetten. Ik blijf het fantastisch vinden dat jullie met zo'n mooie groep die kant op zijn gegaan. Vermoedelijk verlies jij je weer in al het werken Marin. Denk je af en toe nog aan je knieën? Ontzie je ze soms nog een beetje?

Feyenoord liet dit weekend eindelijk weer eens een keer van zich spreken. Helaas wel tegen ons geliefde PEC (3-0). OVerigens was het nog steeds niet om aan te gluren. Maximaal 60 minuten vermakelijk voetbal. Ze weten nog niet echt de hele wedstrijd te domineren en volgende week is de klassieker...

Pa, volgens mij ben je weer helemaal in je element. Dat baseer ik op maar een foto, maar die zei me eigenlijk al wel genoeg. Er verscheen een brede glimlach op me gezicht.

Succes nog de komende dagen met elkaar!

O en hier gaat het ook hartstikke goed. Goed gekeurd door de minister en draai al lekker mee.

Liefs,
Alrik
Citeer
#4 Annelies de Wind 22-10-2018 15:46
Ha lieverds, wat een prachtige tijd hebben jullie!
Ik had even niet geschreven, want het was zo: woensdagmiddag kreeg ik plotseling te horen dat ik er rekening mee moest houden dat ik donderdag naar huis zou gaan. Ik voelde totale paniek. Michiel heeft een bed geregeld en mijn jongste zusje de thuiszorg.
Omdat ik plotseling naar huis moest, werd de morfine met grote spoed afgebouwd, terwijl ik nog heel veel pijn had. Dat was niet fijn. Donderdag ben ik thuisgekomen. Dat was fijn, maar ook raar: in het ziekenhuis was het een soort vertrouwd en thuis moest ik mijn plekje opnieuw uitvinden ofzo....
De fysio is vrijdag en vandaag geweest. Hij oefent met mijn hand en pols: die hebben de afgelopen 2 weken alle kracht verloren. Omdat nog niet duidelijk is of de zenuwen onbeschadigd zijn en de pezen intact, moet er rustig geoefend worden. Maandag gaat het frame van mijn arm af. Dat gebeurd zonder verdoving en het duurt ongeveer 15 minuten. De pinnen worden dan uit het bot gedraaid. De chirurg heeft aangegeven dat het pijn zal gaan doen. Ik vind dat wel een beetje spannend.
Vanaf dinsdag kan ik dan gaan revalideren. 3tot 4 keer oer week fysiotherapie. Het is nu nog spannend hoe stevig mijn elleboog is als het frame er af is.
Voor nu rust en genieten van lieve mensen om ons heen.
Heel veel liefs voor jullie!! Veel Zegen in jullie mooie werk.
Citeer
#5 Wilma 22-10-2018 17:54
Lieve Rolf, en dat zit maar zo de eerste werkdag van de tweede week er ook alweer op! Heb je veel kunnen doen?
Nu gaat het wel heel snel hé!
Hier nog steeds alles goed hoor! Lekker vergaderd vandaag, en vanavond ook nog.
Lekker van de kleinkinderen ( en kinderen :) ) genoten. Siem vraagt nu wel iedere keer als hij hier komt: waar is opa?
Afrika is dan wel een vaag begrip hoor!
Geniet nog even lekker deze dagen, kan nu nog.....
Mis je en hou van je! Xx Wilma
Citeer
#6 harriet 22-10-2018 22:09
Hallo anita en verdere vrijwilligers wat een mooie en vooral goede dingen zijn jullie aan t realiseren mooie foto van jou met t maken van de overheerlijke kwarkbollen veel plezier nog groetjes Harriet
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.