Blogs projectreis 2015

Dinsdag 20 oktober 2015


KINDERWERK

Vandaag was de eerste dag van het kinderwerk. We konden pas laat aan het werk omdat we moesten wachten met af reizen naar Freedom Park i.v.m. onenigheid onder de taxi chauffeurs, waardoor onze veiligheid niet gegarandeerd was. Gelukkig duurde dat maar kort.We begonnen met een groep van ongeveer 20 , maar eindigden toch met zo'n 40 kinderen. Na het bijbelverhaal en het knutselen hebben we lekker wat gegeten en gedronken. En natuurlijk een poosje gespeeld met allerlei attributen. Fijn om deze kinderen een beetje liefde en aandacht te geven!!!


FREEDOM PARK

Op Freedom Park is begonnen met het waterdicht maken van een shack van een mevrouw die 9 weeskinderen opvangt. En de shack is echt klein!! De stichting Tapologo, die werkt op Freedom Park, heeft samen met de aangestelde caregivers gekeken welke shacks door ons onderhanden zouden kunnen worden genomen.


MOEDWIL SCHOOL

De eerste palen voor het hek konden direct de grond in; cement maken en rechtzetten op timmermansoog vanwege gebrek aan een waterpas. Dat ging lekker snel en bij de lunch waren de eerste draden tussen de palen gespannen. Gelukkig was er iemand zo slim om op te merken dat de auto nog aan de verkeerde kant van het hek stond. En door het draad omhoog en naar beneden te duwen kon de auto toch nog aan de kant, zonder een deel van het werk te moeten slopen.
Daarnaast zijn alle andere gaten voor het hek gemaakt, waar de palen aan het eind van de dag nog in zijn gestort.
De voormalige wateropslagplaats is omgetoverd tot een vrolijk speelplaatsje. De binnen- en buitenkant is knalgeel met aan de binnenkant nog een hart en de woorden: love, play, smile en clap in het blauw erop geverfd.
Het dak van het lokaal is waterdicht en er is een start gemaakt met het maken van het plafond.


KOSTER

We zijn weer actief bezig geweest op de kosterschool. Na een hartelijke welkom van de kinderen daar zijn we aan de gang gegaan met de boom in stukken zagen, tafels lakken, stenen schoonmaken zodat ze bij de andere muur gebruikt kan worden, houten deuren geschuurd en gelakt en we hadden nog een deurklink geprobeerd te maken. Helaas is dat nog niet volledig gelukt.


SLENDER IN SUNCITY PARK

Het was even zoeken, maar na een onbedoelde sightseeing van Suncitypark kwamen we dan toch aan bij de shack van mevr. Slender. De belangrijkste klus was om de dakdrager te verstevigen met een extra paal ter ondersteuning. Verder hebben we tientallen kieren tussen de golfplaten met kimband en polyester wind- en waterdicht gemaakt. De aansluiting van de wanden met de grond is ook dichtgemaakt met vele kilo's cement dat we hadden meegenomen, incl. vele jerrycans met water want stomend water is er niet. Ook elektriciteit hadden we zelf meegenomen in de vorm van een generator zodat we koffie konden zetten. Het beter bevestigen van de golfplaten op het dak was een hachelijke onderneming waarvoor het lichtste groepslid de pineut was. Aan het einde van de middag lieten we een regen- en windbestendige shack achter bij een blije en dankbare mevr. Slender.

De groeten van de hele groep uit Afrika!

Marianne, Gerdi, Klaas, Karina en Gijs 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Van Musschenbroekstraat 66
3514 XL UTRECHT
Telefoon » 030 - 271 12 06

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.