Blogs projectreis 2018

Vrijdag 19 oktober 2018

Vandaag gingen er twee groepen naar Touch Community. De mannen bleven op Touch Community zelf om de boel weer op orde te krijgen. Deze keer geen kinderkleding opruimen, maar allerlei ICT chaos met de laptops en printer opgelost.

De andere groep is met iemand van Touch meegegaan naar een kindertehuis voor een speelsessie. Het speelgoed uit de Toy Library werkt ingeladen en daar gingen we dan. Van tevoren werd ons al uitgelegd dat vanwege de veiligheid van de kinderen wij geen foto's mochten plaatsen op het internet/social-media. Deze vinden jullie dan ook helaas niet terug in de foto's van vandaag, we hebben een paar foto's van de kamers om een indruk te geven, want met hetgeen dat ze hebben daar (al is dat beslist niet veel!) maken ze er echt wat moois van. De veiligheid van kinderen klinkt nu wellicht wat overdreven. Maar in het tehuis waar wij geweest zijn zitten veel kinderen die beslist bij de ouders weggehaald moesten worden omdat de situatie daar dusdanig slecht voor ze is. En dit werd bij aankomst direct bevestigd. LET OP: we willen een aantal verhalen delen, maar deze kunnen heftig over komen! De vrouw die ons ontving vertelde dat er gisteravond drie kinderen gebracht werden waarvan de moeder hen probeerde te laten verdrinken in kokend water. Ook is er een baby gevonden van een week oud in de bosjes, met de navelstreng nog aan hem bevestigd. Een andere baby werd gevonden op een vuurplaats, ook vol brandwonden. Verder werden veel van de kinderen mishandeld en daarom in het tehuis geplaatst. Wij emotioneel, maar daardoor ook weer vol energie om deze kinderen een prachtige dag te laten hebben.

Na deze speelsessie mochten wij doorgaan naar de Mall. Een van de deelnemers heeft een flink bedrag bij elkaar gespaard wat wij aan Touch willen besteden. Hier hebben wij een grote stapel aan luiers, flesjes, potjes vasaline, shampoo, etc. etc.gekocht. En misschien nog wel het belangrijkste: een voorraad aan flesvoeding! Het mooie van Touch Community is dat zij zo graag zwangere meisjes willen helpen, maar zelf helaas niks te besteden hebben. Dus van deze aankopen worden pakketten gemaakt, die meegegeven worden aan deze jonge moeders. Maandag zullen wij deze spullen overhandigen, dus dan volgen de foto's.

Verrassend nieuw project: Het bouwen van een jungle-gym! Wij hebben vandaag een ontzettend leuke dag gehad, een ontzettend leuke jungle-gym mogen bouwen, op een ontzettend kleine pre-school "Great Expectations". Wij ontzettend veel zin om aan de slag te gaan dus zijn ook al ontzettend ver gekomen. Hij is namelijk al bijna klaar, ontzettend goed van ons. Dikke prima, daar zijn we dus ontzettend blij mee. Het was dan wel ontzettend jammer dat hij nog niet volledig afgerond kon worden vandaag. Dus we gaan maandag weer ontzettend ons stinkende best doen met het team (Quint heeft dit ontzettend mooi geschreven).

Een paar van de deelnemers gingen naar een pre-school Leseding (aan de rand van Freedompark). Het dak van deze pre-school was enigzins verrot, dus om het doorzakken tegen te gaan hebben wij de dakbalken gerepareerd en waar nodig vervangen. In deze school was een wc aanwezig voor de volwassenen. Hier hebben we de vloer verhoogd zodat de kinderen ook gebruik kunnen maken van deze wc. Daarbij is ook een nieuwe wc-bril geplaatst, die wat geschikter voor kinderen is. Maar hierbij waren de sanitaire voorzieningen nog niet compleet; want wij hebben ook een wasbak met kraan kunnen plaatsen. Hiervoor moest de waterleiding nog wel aangelegd worden, dus dat was nog even hard doorwerken. Binnen in de pre-school Leseding hebben wij van een softboard een prikbord van 2,5 meter en een kapstok gemaakt. Zoals te verwachten waren de kinderen niet zo enthousiast met deze vernieuwingen als met een nieuwe jungle-gym, maar de leraressen waren zeker weten blij!

 Ontzettend lieve groetjes van ons,

 Alex, Jeroen, Marin, Quint(en) en natuurlijk ook Wilma.

 

 

 

 

Reacties  

#1 Anje 19-10-2018 21:21
Harde werkers...Genie t van jullie weekend! Liefie Jan een kus, allen een lieve groet!
Citeer
#2 Anje 19-10-2018 21:37
Wat een verhaal over die achtergelaten baby's. Onwerkelijk.. Maar las vandaag stukje in de krant over een kindje van 1 jaar wat door oma was doodgestoken en in de oven was gebraden....wat een wereld leven we in dan...??????
Keep up the good work!!!
Citeer
#3 Lisanne 19-10-2018 21:42
Lieve Steyn,
Wat een leuke foto’s! Fijn dat jullie de kinderen daar een leuke dag kunnen geven. Goed bezig! Ik ben vandaag weer goed aangekomen in Nederland. Geniet van je weekend en succes nog.
Liefs Lisanne
Citeer
#4 Mieke 20-10-2018 00:59
Wat ontzettend heftig dat verhaal over die mishandelde kinderen...ster kte met verwerken allemaal! Drukke van mij!
Citeer
#5 Hill Baars 20-10-2018 05:32
Hallo Allemaal Wat hebben jullie deze week weer hard gewerkt en mooi werk verricht ol verschillend gebied. Zo goed te zien en lezen hoeveel werk er als groep is verricht. Sterkte met alle emoties die ook nu weer ol jullie pad komen. Fijn weekend om bij te tanken voor volgende week. Groetjes Hill en Herman Baars
Citeer
#6 Andre Hilvers 20-10-2018 06:42
Wat mooi om te zien wat jullie allemaal doen. Goed bezig allemaal en nu lekker weekend. Geniet ervan en dan nog een paar dagen vlammen. Trots op jullie. Hartelijke groet, Andre. ( en natuurlijk een drukkie vir almal )
Citeer
#7 Wilma 20-10-2018 08:39
Wat een heftig verhaal zeg! Sterkte met verwerken. En nu lekker ontspannen, welverdiend!
Siem heeft goed op me gepast en heerlijk geslapen. Ik ga nu lekker aan de gang! Fijne dagen hoor! Xx
Citeer
#8 Mariëlle 20-10-2018 09:19
Wat een mooie, indrukwekkende eerste week hebben jullie gehad. Jullie hebben keihard gewerkt! En nu lekker weekend en bijkomen van alles. Geniet van jullie welverdiende rust!
Citeer
#9 Laura 20-10-2018 09:51
Hee Corine, lekker bezig hoor! Ziet er goed uit allemaal! Liefs!
Citeer
#10 Laura 20-10-2018 09:53
Hi pap en mam,
Goeie foto’s van je pap :D
Heftige verhalen zeg...

Geniet van het weekend, ben benieuwd wat jullie gaan doen!

Heeeeel veel liefs!
Citeer
#11 Heije en Louise 20-10-2018 10:01
Ja, dan begrijp je de noodzaak van een kindertehuis. Wat een nood en onrecht. Wat mooi dat er dan een plek is waar ze veilig zijn.
Geniet van jullie weekend met elkaar. Lekker opladen voor de tweede week hard werken! Mooi om te zien en te lezen wat jullie kunnen doen en de liefde die jullie mogen brengen.
Citeer
#12 Magdaleen 20-10-2018 22:31
He zus, wat doen jullie mooie dingen zeg! Je straalt ook helemaal op de foto’s. We heftige verhalen ook! Heel veel succes samen nog de 2e week! X
Citeer
#13 Gonda 21-10-2018 10:23
Hallo allemaal
De eerste week zit er alweer op en wat hebben jullie al veel gedaan zeg!! Prachtige foto,s. De kinderen zijn zo blij met alles wat er gedaan wordt.
Citeer
#14 Gonda 21-10-2018 10:29
Heftig om te lezen dat er zoveel nare dingen gebeuren met baby’s. Gelukkig doen jullie heel veel goed werk. Fijne dag vandaag en nog heel veel werkplezier de tweede week. Speciaal voor Nico, heel veel liefs van mij.
Citeer
#15 Karin bosch 21-10-2018 21:11
Lieve mensen wat doen jullie super mooi werk. Anita dikke knuffel van mijn
Citeer
#16 Ria 22-10-2018 09:34
War een indrukwekkende mooie foto's bij dit verhaal. Mooi werk en hard werken. Respect voor jullie! Warme groet vanuit Heeze Tom en Nathalie en een dikke knuffel van de meiden Izzy en Feline!!!
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.