Blogs projectreis 2017

Donderdag 19 oktober 2017

Christian Harmony School.

Het was weer een productieve dag: in het zweet des aanschijns de paden aanleggen bij 35 graden en weinig wind!   De rotonde ligt er klaar voor en we zijn nu bezig met het gedeelte naar het schoolplein. Als dit klaar is kunnen de kinderen met droge en schone voeten van de schoollokalen naar hun slaapzalen. 

Ook hebben we een pad aangelegd naar de uitdeelruimte voor snoep, zoals we tot onze verrassing vanmorgen zagen. Het was een gekakel van heb ik jouw daar, terwijl de snoep door de tralies werd aangereikt. Wel leuk om er dan ook even tussen te gaan staan.  Zoals gewoonlijk kwamen de oudste kinderen nu meehelpen met stenen en zand sjouwen. Vooral met de groten werkt dat goed want zelfs als we weg zijn gaan ze nog door met stenen naar boven op de heuvel te brengen. Nu we bijna een hele week met dezelfde groep zijn, wordt het contact met het onderwijzend personeel en ook met de leerlingen opener. Je kunt ook goed merken dat op deze school meer discipline heerst dan bijv. op de Moedwilschool, waar we vorig jaar mochten werken.

Kortom een fijne dag. Het is wel een zware klus door al het kruien  van zand en stenen en het leggen van de stenen! Eelt en rauwe handen en knieën, het hoort er allemaal bij. Tot een verbrande rug net op de onderbroek rand aan toe! Sommige mensen lossen dit op door een natte handdoek in hun onderbroek te stoppen 😊

Dus we zijn blij als we om 4 uur kunnen rijden en bij de Caltex pomp nog onze versnaperingen kunnen kopen.

Be Still Preschool

Vandaag is het werk op de Preschool afgerond. Beide lokalen zitten nu strak in de verf, het schoolbord is klaar en  van de jungle-gym wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Als we ‘s ochtends aankomen zijn alle kinderen al fijn aan het klauteren. We hoorden van de juf dat de kinderen ‘s middags niet meer naar huis willen! 😊

Het mooiste compliment kwam toch wel van de man van de juf: het was nu echt een school volgens hem!

Erg mooi om te zien dat we in 3 dagen zo’n verschil hebben kunnen maken: van lelijke bedompte lokalen naar een fris schoolgebouw!

Monica’s Daycare

In de ochtend is een deel van de groep die vandaag naar Monica’s Daycare vertrok, op deze locatie het kinderwerk gaan doen. Met een groep kinderen (22) tussen de 1,5 en 5 jaar zijn er ontzettend veel leuke liedjes gezongen. Ook werd er de hele tijd voor en met ons gedanst in “traditionele kleding” (en zelfs op klompen). Na een tijdje hebben wij het opgegeven… maar de kids gingen vrolijk door. Vervolgens even uitrusten met lekkere limonade, voorzien van een geknutseld kroontje op het hoofd. Na deze flinke work-out gingen de kinderen weg en is er in het lokaal geverfd. Daar kwamen de vrolijke gele, rode en blauwe kleuren je aan het einde van de middag tegemoet. Wel was het binnen erg warm, waardoor er regelmatig even de schaduw opgezocht moest worden. Ook op de ‘speelplaats/wc-combi’ buiten (waar de rest van de groep aan de slag ging) was het erg warm vandaag. Doordat het omringt werd door muurtjes en bomen kwam de wind amper door, maar dat hield ons natuurlijk niet tegen! De wc’s zijn opgeknapt, het schaduwnet is gerepareerd en er is een stevige constructie voor gemaakt. Fietsjes die vastgezet waren in het beton moesten uitgegraven worden en ook de bijna uit elkaar vallende jungle-gym kreeg een mooie (veiliger) upgrade. Morgen gaan we de laatste dingen bevestigen aan de jungle-gym en dan is ook de derde jungle-gym van deze week klaar voor gebruik. Hopelijk zullen de kinderen ook hier net zo’n plezier aan beleven als we bij de ‘Be Still’ pre-school konden zien. Maar daar hebben we alle vertrouwen in!

Met vriendelijke groet

 

Corine, Rolf, Henk, Marin, Quinten  

 

 

Reacties  

#1 Lisa 19-10-2017 21:30
De wolf loopt los!
Citeer
#2 Wilmama 19-10-2017 21:36
Joehoe! Lisa als eerste! Telt dat ook Anita?
Citeer
#3 Roelie 19-10-2017 21:39
Finny is inmiddels gearriveerd want de baby van Marije is gisteravond geboren, een meisje, Elin.
Kleine Zara begon steeds meer op een sinaasappeltje te lijken, vanmiddag is haar bloed geprikt en ze moest toch maar even naar het ziekenhuis, onder de blauwe lamp. Laatste berichten zijn goed. Gelukkig mocht Dieke mee en kan Arjen een goede nacht maken.
Voor jullie nog een dag werken en dan lekker weekend, geniet ervan.
Citeer
#4 Bé & Betsy 19-10-2017 21:43
Leuke foto's mensen. Alex , je bent gespot, Haha. Gerdi ff kwijt vandaag. Quinten en Jeroen , coole foto ;-)
Succes allemaal, vooral Mariëlle, jouw muur had nog maar 1 streepje verf....veeel succes!!!!
Citeer
#5 Anje L. 19-10-2017 21:43
Dag harde werkers. Wat prachtig weer allemaal en wat vliegt de tijd! Jullie zijn al zo'n beetje op de helft. Ik heb een leuke maar aparte dag gehad; gezellig uit lunchen geweest met een vriendin en een andere vriendin later over de vloer omdat zij het nieuws had gekregen dat er een tumor in haar hals is gevonden. Een dubbel-gevoel-d ag dus. Ben trots op jullie allemaal maar de grote knuffel is voor Jan L. Wuv joe, poepie! Alvast een mooi weekend gewenst. Ik krijg het druk met logeerhond Zara vanaf morgen. Gezellig hoor en niet meer alleen thuis. O ja, dat ik vaak als eerste reageer; ik volg jullie te strak denk ik. Omdat ik het prachtig vind wat jullie allemaal doen daar! Lieve groet, Anje.
Citeer
#6 Laura 19-10-2017 21:52
Lieve pap en mam,
Goed jullie te zien! Fijn dat jullie weer zoveel goeie dingen kunnen doen!
Hier alles nog steeds goed. De auto is gisteravond verkocht!
Kijk uit naar de foto's van morgen!
Succes, bijna weekend!
Heel veel liefs voor jullie en de groeten voor de rest! Xxx
Citeer
#7 Zwanite 19-10-2017 22:09
Marin! goed verhaal, maar ik zie je niet!!!
Citeer
#8 mama 19-10-2017 22:13
Nog steeds straatjes aan het leggen! Nog 1 dag en dan lekker weekend,bijkome n van het zware werk.Hier is het ook mooi weer.K P zaten in Ommen,zelfs bad opgezet voor de kids!Lieverd een fijn en ontspannen weekend.
liefs mama
Citeer
#9 mama 19-10-2017 22:15
(mama pool)
Citeer
#10 Maria 19-10-2017 22:18
@Corine
He lieverd!
WoW! Straatje leggen in de hete zon! Ziet er mooi uit zeg!!
Jullie verzetten heel wat werk met elkaar met snel resultaat.
Mooi hoor.
Liefs van ons
Citeer
#11 Annemarie 19-10-2017 22:23
Bikkels zijn jullie! Allemaal! Gaaf om mee te lezen en alle foto's te bekijken! Lieve Gerdi en Alex, ik geniet zo een beetje met jullie mee! Wil wel straks live alles horen! Liefs xx Hee Josien, leuk jou ook te zien! Wij bewaken t Arnhemse fort wel! Groetjes!
Citeer
#12 Pim & Wilma 19-10-2017 22:25
Hallo Allemaal,

Wat een geweldige foto’s weer!
Wat zijn jullie hard aan het werk!! Complimenten voor iedereeen. Het is duidelijk dat het heet is, petje af voor jullie. Houden jullie het petje maar op met die zon.
Nog een dagje bikkelen en dan even bij komen.
Succes morgen, wish we were there!
Lieve groeten van ons!
Citeer
#13 gerry verheggen 19-10-2017 22:34
geweldige foto's wat ben ik toch trots op mijn "zusje",Zware omhelzing met een vreemde man vind ik iets minder ha ha.Leuk om je zo te volgen Ria heel veel pleizer nog kijk morgen weer,groet en knuffel.
Citeer
#14 Emily&Luna 19-10-2017 22:46
Papa en Mama,
Wat hebben jullie weer veel gedaan met jullie teamgenoten.
Mam was jij dit keer de camera vrouw?!
Wij zijn trots op jullie!
Dikke kus en knuff van Luna en mij

Iedereen succes morgen met alles. Ga zo door!
Citeer
#15 Nanda 19-10-2017 23:03
Hey Pap,
Wat ben je weer lekker bezig samen met de rest van de groep! Dat je met een paar dagen zoveel verschil kan maken gaaf! Succes nog de komende week en rust lekker uit dit weekend!
Ook de groetjes aan Anita, Josien, Jeroen,Andre, Marielle en Quinten
Liefs Fedde en Nanda
Citeer
#16 AJ 19-10-2017 23:04
Je straat er goed op met al die vergezichten.
Citeer
#17 Opa&Oma 19-10-2017 23:31
Hoi Romar en Jeroen.
Goed bezig jullie met het bestraten,giste ren de lokalen geschilderd inTeletubby kleuren mooi.
Het is leuk om dit allemaal te volgen de verhalen met de mooie foto's.
Nog een dag dan hebben jullie weekend.
De groeten aan allemaal.
Opa&Oma
Citeer
#18 ina Prins 20-10-2017 00:12
speur iedere avond alle foto's af. Zag nu je naam onder het informatieve verslag, Marin. Liefs
Citeer
#19 Wilma 20-10-2017 09:49
gerry verheggen zei:
geweldige foto's wat ben ik toch trots op mijn "zusje",Zware omhelzing met een vreemde man vind ik iets minder ha ha.Leuk om je zo te volgen Ria heel veel pleizer nog kijk morgen weer,groet en knuffel.

Gelukkig is het een heel erg lieve man hoor :)
Citeer
#20 Wilma 20-10-2017 09:53
Wat gaan jullie weer hard! Gewoon nog een extra straatje leggen dat niet gepland was en ook alweer af! Geweldig hoor! Enne.....Rolf, niet te veel vreemde vrouwen knuffelen, worden sommige in Nederland erg onrustig van :)!! Ik niet hoor, dat begrijp je wel Xx.
Als je dit leest heb je lekker 2 dagen vrij. Pak je rust en blijf genieten, het is je van harte gegund. Ik ga zo de boel pakken, nog klein beetje werken en dan lekker in de rust stand, heerlijk! Hebben er erg veel zin in.
Love you!
Citeer
#21 Wilma 20-10-2017 09:55
Quinten en Jeroen, de boefjes van de groep??? Ziet er allemaal gezellig uit. Veel lol en ondertussen zoveel werk verzetten! Top hoor!
Romar ik ken je niet, maar ik denk dat je er volop aan mee doet! Blijf lekker genieten samen!
Citeer
#22 Wilma 20-10-2017 09:57
En was het een mooie dag vandaag Anita? Heb je veel mooie dingen kunnen kopen en weggeven? Emotionele dag denk ik zo! Nu lekker 2 daagjes welverdiende rust! Neem het er lekker van en dan nog lekker een weekje buffelen! Geniet ervan!
Citeer
#23 Wilma 20-10-2017 09:58
En ook jij Marielle staat er weer stralend op! Volgens mij kan je met je creativiteit alle kanten op daar. En zo divers ook, van alle markten thuis! Geniet er lekker van komende dagen en voor daarna veel succes.
Citeer
#24 Wilma 20-10-2017 10:00
En zelfs SB weer 1x stralend op de foto kunnen spotten. Ik ga er maar vanuit dat je zo druk bent dat je bijna niet te spotten bent.
Nu lekker "vrij". Ik hoop dat je deze dagen toch ook wat kan ontspannen. Hier redden we het prima hoor ( doe de bakkerijapp maar even uit :) ) Gooi maar een lekker stuk vlees op de BBQ en blijf ervan genieten. Xx
Citeer
#25 Wilma 20-10-2017 10:02
En ook voor alle anderen: ga zo door met dit geweldige werk. Blijf genieten en rust nu maar lekker uit bij het kampvuur. En voor komende week nog veel succes gewenst!
Citeer
#26 Kim 20-10-2017 14:22
Mooi stoepje gelegd. Nieuwe papa? Grapje. Is je visspel weer goed ontvangen? Alweer op de helft en al veel gedaan. Ga zo door
Citeer
#27 Merel,tibbe 20-10-2017 14:32
Hoi mam
We zijn net in de intratuin geweest het was er heel leuk er waren allemaal lapjes en lichtjes het was heel cool ik heb er foto’s van dus als je terug komt kan je het zien leuk hè
Ik mis je wel en was lekker aan het werk zag ik op de foto’s tibbe mist jou ook wraf woef dat betekent ik mis jou en ik hou van jou
Ik ga zo Bie zo een caduetje voor je kopen ;) :)
Citeer
#28 Bo,tibbe 20-10-2017 14:54
Hoi mam. We zijn net naar de intratuin geweest. En er waren heel veel lampjes en lichtjes echt heel cool. En tibbe mist je warschijnlijk wel woef woef dat betekent ik mis je en ik hou van jou. Oh en met lapjes bedoelde merel lampjes. Nou doei mama ;) :)
Citeer
#29 peter odijk 20-10-2017 15:39
Gelezen en gezien dat er veel werk verzet wordt, hartstikke goed ! Maar er is toch ook wel tijd voor wat plezier, zie ik.
groetjes
Peter
Citeer
#30 Heleen Haasdijk 20-10-2017 15:59
Hoi Nel
Zo te zien ben je aardig aan het sjouwen geweest gisteren. Goed hoor. En dat in die hitte hier is het vandaag herfst veel regen en kou een groot verschil met gisteren toen het zo,n 22 graden was .Nu Nel heel veel succes en de groetjes van Heleen
Citeer
#31 Bas 20-10-2017 17:16
ha Marielle.
Zoals je leest zijn we naar de intratuin geweest om daar naar al die kerstspulletjes te kijken. Veel lampjes en allerlei spulletjes die de kinderen wel graag wilden hebben. Dat was tevens het uitje van vandaag. Het weer begint nu wat minder te worden dus worden andere opties aangeboord om te gaan doen. Volgende week gaan ze in ieder geval lekker naar school.
Jullie hebben in ieder geval het harde werken er voor deze week opzitten. Nu genieten van het weekend!
Citeer
#32 Robin 20-10-2017 17:19
hoi mama,
hoe gaat het al weer in Afrika? :)
Vandaag zijn we naar de intratuin geweest. Ik heb daar een tosti gegeten met ketchup, veel ketchup want Merel en Bo wilden niet.
Daarna zijn papa en ik nog naar de apotheek geweest en naar de winkel. We eten vanavond lievelingseten van mij.
Ik heb vandaag ook nog getekend: emotie
grotjes Robin, dag!
Citeer
#33 Marga 20-10-2017 19:35
Hoi Romar, Hier is het lekker weekend! Ik hoop dat jullie ook een fijn weekend zullen hebben. Met veel plezier en ontspanning. Zodat je er straks nog een weekje tegen aan kunt. Ik mis je wel!! Groetjes xxx
Citeer
#34 lotti 20-10-2017 19:55
hoi mama
vandaag heb ik aan mijn lego gewerkt en met papa naar zijn werk geweest veder niet veel
lekker gewerkt zo te zien
EN NU WEEKEND!!!
ik mis je heel erg Xxx
Citeer
#35 Ilona 24-10-2017 14:08
Tjonge wat wordt er veel werk door jullie verzet!! Leuk om te volgen. De laatste e.k. is al weer ingegaan... Nog even door bikkelen met elkaar een niet vergeten om ook enorm te genieten van wat jullie daar mogen doen!!
Citeer
#36 Bas en Emmy 26-10-2017 12:23
Hallo Nico!

Wat ben je weer hard aan het werk!! Leuk om zo weer alles te kunnen volgen! Houd je het een beetje vol in de hitte?
Heel veel succes en plezier nog, ook voor de rest van de groep!!
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.