Blogs projectreis 2018

Donderdag 18 oktober 2018

 

Vandaag weer een Afrikaans warme en zeer productieve dag !! We beginnen nu allemaal weer te begrijpen waarom de mensen hier iets langzamer lopen dan wij in Nederland.

 

Bij Touch zijn de kledingbakken allemaal gevuld ! De meeste kleertjes in de allerkleinste maatjes zijn al naar de ziekenhuizen gebracht om daar weg te geven, maar er blijven nog genoeg gevulde bakken over die weer leeg mogen. Helaas zijn de schappen in de Blessing Boutique nog niet helemaal klaar, maar er wordt hard aan gewerkt. Er is nog genoeg te doen bij Touch; we zijn begonnen met het kopiëren van puzzels. Dan kunnen de kinderen daar de stukjes opleggen dat leert makkelijk als je nog nooit een puzzel gemaakt hebt.

 

Op de pre-school van Irene is vandaag de jungle-gym afgemaakt. Een zaagwedstrijd hielp ook mee om lekker hard te gaan ! Het ging zelfs zo gesmeerd dat de kinderen er al lekker vroeg op konden spelen. 32 kids op 1 speeltoestel...dat ging met een hoop kabaal en een hoop lol ! Het feit dat de kinderen met zoiets, relatief eenvoudigs zo blij kunnen zijn geeft de harde werker moed voor de rest van de 2 weken buffelen in het warme Afrika.

 

Bij de Noble Palms school is het behendigheidparcours afgemaakt. We zijn fanatiek aan het werk gegaan, waardoor we uiteindelijk zeven obstakels hebben gemaakt in plaats van de afgesproken vier. Tijdens de middagpauze kwamen er spontaan kinderen om de baan uit te teste, en toen werd hij al goedgekeurd. Ook de obstakels die nog niet in het cement stonden moesten uitgeprobeerd worden... tja, dat maakt de baan wel extra spannend ! We bleven goed opletten natuurlijk hoor, geen zorgen! 's Middags was het nog even hard doorwerken door onze extra plannen (oeps), maar het was het allemaal waard. Toen de vlaggetjes nog maar net hingen, kwam er weer een groep kinderen aanrennen. Dus al spelend namen zij afscheid, maar wat een heerlijk gezicht om weg te kunnen rijden met al die spelende kinderen in de achteruitkijk spiegel.

 

Namens de groep:

 

Corine, Pim, Steyn, Nico, Gerdi

 

 

Reacties  

#1 Papa 18-10-2018 20:52
lieve Cootje, zo te zien heb je je plekje wel gevonden in de bouwvakkersclub ! Daar wordt wel hard gewerkt! Mooi dat je dat kunt doen en er zo te zien ook plezier in hebt.
Wens je nog een mooie week.
Liefs, papa.
Citeer
#2 Jan v R 18-10-2018 21:08
Hoi Jeroen. Whow, dat is ff wat anders dan een fototoestel! Wat een geweldig bouwwerk en wat maken jullie die kinderen blij. Fantastisch om te zien hoe ze het in gebruik nemen. Veel succes van Jan Monique en Jolijn
Citeer
#3 Anje 18-10-2018 21:25
Lieve mensen, wat zijn jullie goed bezig met z'n allen! Bijna weekend. Was goed e even te spreken vandaag Jan. Lieve groet voor allen en een kus voor jou. Ben trots op je!
Citeer
#4 Wilma 18-10-2018 21:44
Prachtige plaatjes weer van iedereen! Veel actie en plezier, het spat van de foto's af. Mooi om te zien allemaal hoor!
En wat gaan jullie weer als een speer, heerlijk!
Nog één dagje en dan lekker weekend.
Geniet van alles wat jullie meemaken hoor, het is zo weer voorbij!

Lieve Rolf, je staat er weer mooi op! Goed om te zien. Geniet er nog veel van hoor!
De eerste week zit er al weer op, voor ons gaat de tijd heel snel hoor.
Morgen weer een dagje werken na een extra dagje vrij, die me erg goed heeft gedaan. Heerlijk even niets!
Hou vol en geniet van even rust de komende dagen.
Liefs Wilma
Citeer
#5 Janita 18-10-2018 22:04
Dag lieve Quinten. leuk om te zien op de foto's hoeveel plezier je hebt in het werken daar. Dikke kus van mij ...
Citeer
#6 Laura 19-10-2018 09:14
Ah pap! Die kindjes inderdaad, zo schattig! Keuke foto’s ook eens van jou! :D
Jij bent lekker verstopt mam.. :)

Geniet van het weekend!!
Xxxx
Citeer
#7 Laura 19-10-2018 09:15
‘Leuke’ natuurlijk...
Citeer
#8 Ria 19-10-2018 10:46
Hallo, ik zie dat er best hard gewerkt wordt. Maar ik zie wel heel veel foto.s met dat werken er op, maar niet zo heel veel met de kindjes. Veel succces verder . Peter
Citeer
#9 siem en kars 19-10-2018 11:50
Hoi Opa,
Wat hebben jullie toch al weer veel en hard gewerkt! We zijn trots op jou! Vandaag zijn we lekker thuis en als jij dit leest heb je lekker weekend. Geniet daar lekker van! Groetjes van ons, hier nog een berichtje van Siem zelf: ml,
0v n b ff tt5,jhhhiyytyrt 76yhmmm,, ttttttttttttjjj jjnnnn nn nnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnn
Citeer
#10 Sophie 19-10-2018 18:13
Hoi opa alles goed? Ik las net een berichtje van Siem maar die kan echt nog niet normaal typen zeg. Hier gaat alles goed verder. Papa en mama hebben gisteren het koop contract getekend !! Heel veel succes plezier en liefde voor daar en tot snel. Ps. Denk je aan de outfit van de Orlando piraten voor papa?
Citeer
#11 Wilma 19-10-2018 20:44
siem en kars zei:
Hoi Opa,
Wat hebben jullie toch al weer veel en hard gewerkt! We zijn trots op jou! Vandaag zijn we lekker thuis en als jij dit leest heb je lekker weekend. Geniet daar lekker van! Groetjes van ons, hier nog een berichtje van Siem zelf: ml,
0v n b ff tt5,jhhhiyytyrt76yhmmm,, ttttttttttttjjjjjnnnn nn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Nou, dat lekker thuis valt wel weer mee hoor opa! Vanmiddag hebben we lekker gefietst met papa en mama, maar toen ik hoorde dat oma helemaal alleen zou zijn vannacht heb ik me opgeofferd: ik wil wel logeren bij oma! Ik zal heel goed op haar passen hoor opa! Xx Siem
Citeer
#12 Wilma 19-10-2018 20:49
Sophie zei:
Hoi opa alles goed? Ik las net een berichtje van Siem maar die kan echt nog niet normaal typen zeg. Hier gaat alles goed verder. Papa en mama hebben gisteren het koop contract getekend !! Heel veel succes plezier en liefde voor daar en tot snel. Ps. Denk je aan de outfit van de Orlando piraten voor papa?

Wouw Sophie, wat kan jij al goed typen zeg, dat wist oma niet!
Citeer
#13 Wilma 19-10-2018 20:54
Lieve Rolf, als je dit leest is de vrijdag alweer voorbij! Wat gaat de tijd snel zeg.
Lekker 2 dagen genieten van het mooie Afrika op een andere manier dan klussend! Fijn hoor, geniet ervan, dik verdiend!
Hier nog steeds alles oké! Vanmiddag met mijn moeder een rondleiding door de Jumbo gehad, zo leuk!
En vanavond onverwachts pannenkoeken gegeten met de aardappeltjes :).
Was ook erg leuk en gezellig. En wat erg lief is: Siem is gezellig aan het logeren om op oma te passen! Lekker op opa zijn plekje!
Morgen nog een druk dagje en daarna ook lekker rust!
Fijne dagen hoor, Xx love you!
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.