Blogs projectreis 2017

Woensdag 18 oktober 2017

Kinderwerk

Kinderwerk werd deze dag gedaan op de Kweena-school. De school staat op een stukje grond naast een snelweg. Er zitten ongeveer 20 kinderen op deze kleine school. De gebouwen waren klein en slecht onderhouden.  De kinderen waren in het begin erg verlegen maar nadat het ijs gebroken was (en dat is snel met 30 graden 😉) hebben we lekker met ze gespeeld en geknuffeld.  De ballen die we mee hadden, waren een groot succes. Na het ballen was het tijd voor een sportmoment. Er werd opgedrukt, gesprongen en zelfs geplankt .

Hierna was het tijd voor het verhaal van Noach, de kinderen luisterden hier aandachtig naar. Vervolgens is er geknutseld, geheel in het thema natuurlijk: de ark van Noach, ingekleurd en volgeplakt met dierenstickers. Daarna hebben we nog even lekker samen buiten gespeeld en kregen de kinderen allemaal een dierenknuffeltje. Hierna nam de juf het programma weer over.

Kweena-school

Tijdens het kinderwerk is er ook hard gewerkt aan het onderhoud van de school, er moesten een aantal klussen gedaan worden. Er zijn inmiddels 3 wasbakken verlaagd zodat de kinderen hier gemakkelijker gebruik van kunnen maken. Er is van een oude wasbak een bankje gemaakt. En er is gewerkt aan een nieuw toilet los van het gebouw. Het was ook de bedoeling om een begin te maken met een Jungle-Gym maar Zuid-Afrika is Zuid-Afrika niet als alles in 1 keer goed gaat. Het bouwpakket van het speeltoestel was niet geleverd, omdat er geen vervoer was. Er zijn wel alvast gaten voor de Jungle-Gym gegraven. Het was een erg warme dag en er is hard gewerkt, de resultaten mogen er wezen!

Christian Harmony School

Ook hier is hard gewerkt. De dag begon met het verder oppakken van de bestrating op de school. Vervolgens is er bewapend voor het cementstorten en is er gewerkt aan de afwerking van de paden. Tussendoor zijn we erg goed geholpen door de kinderen van de Harmony school. Deze assistenten hebben ons ondersteund door het verplaatsen van de stenen en van het zand. Er zijn veel meters bij-gestraat vandaag, ondanks dat het team uit 6 personen bestond is er weer een berg werk verzet.

Be Still

De warmte heeft ons er op de Be Still school niet van weerhouden om veel werk te verrichten. Er is gewerkt aan een spatbak rondom de kraan, deze is helemaal afgemaakt vandaag. Daarnaast is het vloertje van de wc aangestreken met cement. Verder is er erg veel geschilderd: gele muren, blauwe muren en een prachtig groen krijtbord. Tijdens de lunch hebben we verse stukken fruit geplukt uit de bomen op het terrein, heerlijk voor bij de lunch. Op de Be Still school was vandaag ook een jongetje jarig, er was chips, taart en ranja voor de kinderen.

Groeten van Romar, Maarten, Ria, Nico, Josien en Jeroen

 

Reacties  

#1 Anje L. 18-10-2017 22:11
Hallo lieve mensen. Wat een goed werk is er weer verricht door jullie. Ik hou het verder kort vandaag, ben moe (woonkamer aan het restylen). Voor morgen weer een liefdevolle werkdag gewenst voor allen! Voor jou, liefie Jan L. Een grote knuffel! Trots op je en wuv joe!❤️
Citeer
#2 Bas 18-10-2017 22:27
Ha Mariëlle,

Leuke foto’s!

Vandaag zijn we naar doezoo geweest. Dat is met allemaal insecten maar ook met andere beesten. Ik denk dat de kinderen nog wel stukje schrijven over wat ze geaaid hebben dus ik verklap nog niks.
De kinderen waren daarna wel behoorlijk moe dus we zijn niet al te laat naar Rheden gereden.
Morgen wordt het al weer redelijk weer dus kunnen ze mooi weer naar buiten toe om te spelen. Het gaat erg goed hier en ze doen erg goed hun best. Het pakketje uit China is ook geleverd... maar ook dat zullen ze nog wel laten weten.

Succes daar! Knuffel mij
Citeer
#3 Emily&Luna 18-10-2017 22:29
Hallo Allemaal, wauw jullie zijn alweer een stuk opgeschoten! Trots op jullie allemaal!

Lieve Papa/Opa en Mama/Oma,
Wauwie ik zag jullie wel beide 2x op een foto hahaha
Nee ga zo door en als jullie terug zijn dan gaan we weer lekker knuffelen. Mama heeft me jullie kus en knuffel gegeven... via deze weg DIKKE KUS EN KNUFFEL TERUG!
Wij houden van jullie en missen jullie stiekem wel een beetje xxx Luna en Emily
Citeer
#4 Vleesvriend 18-10-2017 22:31
Lieve André, weinig op de foto’s maar je zal maar wat druk zijn daar met regelen, organiseren, coördineren, delegeren, controleren, in je bakkie rijden en stiekem je vriend een beetje missen die daar eigenlijk ook hoort te zijn maar in het oosten ervaring opdoet. Zet M op daar vriend. Denk aan je.
Citeer
#5 Bas 18-10-2017 22:34
Ha Arjan.

In het vliegtuig nog van die kleine flesjes gescoord? Of ben je inmiddels afgekickt? :)
Ik hoop dat je het daar goed hebt, lekker aan het werk bent. Vergeet niet om goed water te drinken hè?!
Citeer
#6 AJ 18-10-2017 22:42
Hé Cootje, Is je 'Plank'record van 4:45 nog verbroken? Hou vast!
Citeer
#7 Bas 18-10-2017 22:43
Alex! Ik zie ergens in de pretoogjes dat je je vermaakt! Lekker bezig dus. Geniet ervan daar. Enjoy!
Citeer
#8 Millgrove 18-10-2017 22:58
Good work! Nice pictures!
Just wondering if there is a language barrier.
What language do you use with the children and the teachers?
Dutch? Afrikaans? English?
Anyway you're sleeping now...
Love from Millgrove
Citeer
#9 Cor&Riet 18-10-2017 22:59
Hoi Josien,
Zo, weer zwaar beroep gekozen: straatenmaker. Goed werk daar!
Hier en in Rda voor zovr we weten nog alles rustig.
R en M zijn inmiddels geland in Zanzibar voor een weekje relaxen.
Citeer
#10 Marga 18-10-2017 23:01
Hoi Romar en Jeroen, Leuk eat jullie geschreven hebben! Het blijft iedere keer leuk! Vol verwachting kijk iksteeds of er weer iets bij staat! Blijft fijn om jullie op deze manier te volgen. Groetjes aan iedereen!Liefs mama
Citeer
#11 Linda 19-10-2017 00:38
He Marielle wat heerlijk om jou met die kids te zien!! Goed bezig en wat een smile op die gezichtjes!! Succes daar.
Citeer
#12 Merel,panda 19-10-2017 08:26
Hoi mam
Gister zijn we bij de doezoo geweest ik vond het wel leuk maar bij de rondleiding werd ik heel erg moe dus gingen we naar huis na de rondleiding
En Tibbe was heel blij doen we thuis kwamen en bij oma heb ik lekker veel zitten fietsen en in de bomen zitten klimmen dat vond ik heel leuk
Bedankt voor alles wat we krijgen in het zakje vandaag kregen we slijm het voelt zo lekker en het kan ook lekker ver uitrekken
Liefs en kusjes merel en tibbe
Citeer
#13 Bo,tibbe 19-10-2017 08:45
Lieve mama. Gisteren waren we naar de insecten wereld geweest en ik heb een vogelspin op mijn hand gehad en een slang om mijn nek en nog veeeeeeel meer maar dat vertel ik als je weer thuis bent. Toen we naar huis gingen waren we allemaal heel moe. Tibbe was ook hartstikke blij. Heel veel knuffels en kusjes van bo en tibbe. En je bent de liefste moeder van de wereld. Hou van je doei.
Citeer
#14 Bo 19-10-2017 08:51
Hoi Jeroen. Gaat het goed met jou met mij wel. En durf jij en vogelspin op je hand te hebben en een slang om je nek. Ik wel en dat heb ik ook allemaal gedaan in de insecten wereld. Leuk hè. Nou ja doei Jeroen. Groetjes van bo.
Citeer
#15 Margriet 19-10-2017 08:53
Hoi G&A en de anderen,
Bloedheet daar of niet?! Hier in Nederland zomeren we nog een btje na met temperaturen van rond de 20 graden. Hou jullie taai, het ziet er mooi uit met al die kleurtjes.
Groetjes Margriet
Citeer
#16 Dorith 19-10-2017 09:03
Ha pap,

Zo te zien heb je het goed naar je zin! Mooi om te zien. Is het te doen ondanks de temperatuur? Hier gaat alles goed, gister lekker met de Siem en Kars naar de dierentuin geweest en vandaag wordt de kachel aangesloten! Geniet er maar van want als je dit leest hoef je alleen morgen nog te werken en zit de eerste werkweek er alweer op! Het zal wel vliegen! Werk ze morgen en daarna lekker genieten van jullie weekend!
Citeer
#17 Dorith 19-10-2017 09:05
Jeroen! Doe dat nou niet! Veelste heet om op te drukken ;) Maar leuk dat je er vandaag zo vaak op staat! Volgens mij gaat het wel goed met je want je straalt op de foto's. Mooi om te zien!
Citeer
#18 Dorith 19-10-2017 09:07
Ha Marielle,
Ook van jou een paar prachtige plaatjes vandaag! Hard aan het werk en met lieve kindjes. Mooi om te zien! Werk ze nog en daarna lekker genieten van het weekend!
Citeer
#19 Dorith 19-10-2017 09:10
Ha FO!!
1 keer gespot op de foto's vandaag. Je zal vast druk zijn als je er zo weinig op staat :) Ik hoop dat het allemaal lekker loopt en dat je af en toe ook gewoon lekker kan klussen! Geniet van je weekend straks!
Citeer
#20 Robin 19-10-2017 09:12
Lieve mama, hoe gaat het in Afrika? Leuk cadeautje het slijm!
Welke dieren heb je allemaal al gezien? Ik heb een stinkdier gezien en geaaid in ieder geval. Groetjes Robin, dag kus
Citeer
#21 Ellen,Ruben en Sander 19-10-2017 09:42
Hoi Jan.Klompenman.
Fijn om je zo te zien.Helemaal weer op je plekje.Veel plezier daar en geniet.Liefs van ons
Citeer
#22 Wilma 19-10-2017 13:58
Wouw zeg! Al het straatwerk van 14 dagen nu al klaar! Als dat niet enorm hard werken is dan weet ik het ook niet meer. Hopelijk zijn er genoeg andere klussen te doen, alhoewel een dagje extra vrij natuurlijk ook wel erg lekker is :)
Bijna weekend als je dit leest, lekker hoor! Voor mij zit het werk er ook bijna op. Nog één en ander aan mail wegwerken en roosters dan is alles op de rit en kan ik in de ruststand.
Ik hoop vanuit België ook berichtjes te kunnen sturen, maar misschien lukt het niet iedere dag.
Geniet er lekker van verder en doe maar veel goeds daar. Trots op je! Xx
Citeer
#23 Wilma 19-10-2017 14:00
Anita, wat zie ik nu??? Nog veel gevaarlijke apparaten dan een hamer!! Help!! Doe je voorzichtig? Enne.....als eerste reageren gaat het echt niet worden deze keer :(
Blijf lekker genieten, de foto's spreken weer boekdelen. Fijn weekend alvast!
Citeer
#24 Wilma 19-10-2017 14:01
Nou zeg, vandaag dan één foto waarop je te zien bent SB. Gelukkig maar, dan weet ik in elk geval dat je er nog bent. Jullie gaan weer als een speer zeg, ongelooflijk! Ziet er allemaal weer prima uit hoor.
Geniet het weekend van je welverdiende rust en schuif nog een lekker stukje vlees naar binnen, je hebt het verdiend! Xx
Citeer
#25 Woly 19-10-2017 14:03
Jeroen ook jij staat er stralend op! Volop aan het genieten zo te zien. Gaaf hoor! Laat de kindjes maar lekker om je grappen en grollen lachen. Succes met alle klussen en geniet van je vrije dagen! Xx
Citeer
#26 Wilma 19-10-2017 14:04
En ook alle anderen heel veel succes gewenst de laatste werkdag van deze week. Kanjers zijn jullie allemaal!
Citeer
#27 Dirkjan, Maartje en meiden 19-10-2017 14:26
Haa! Een schoolbord om jaloers op te worden!
en deze is voor Vati: *steentje voor steentje zeg ik toch!*
Citeer
#28 Annemarie 19-10-2017 15:59
Ha Marielle, zo te zien heb je het erg naar je zin! Goed om te zien! Leuk dat er veel foto's van je voorbij komen! Lief die foto's van jou met kids. Schatjes! En hard aan het werk ook! Ben trots op je!! Liefs Anne
Citeer
#29 Tobias Naud en Lars 19-10-2017 16:02
Hoi Anita wat doe jij veel mannenklusjes (Naud) en wat ben je hard aan het werk! Dit is iets anders dan de bakkerij, niet in je vinger snijden he ;-) Groetjes Tobias Naud en Lars
Citeer
#30 Tobias Naud en Lars 19-10-2017 16:05
Hoi Marielle ben je lekker met de modder aan het spelen samen met de moeder van Lotti hahahahha. Heb je mooie knuffeltjes uitgedeeld? Groetjes Tobias Naud en Lars
Citeer
#31 Ron 19-10-2017 16:21
Hey Romar.
Wat ben je aan het buffelen.
Gaan jullie ook nog op safari haha.
Citeer
#32 Willy 19-10-2017 16:27
Ha lieve allemaal, wat hebben jullie veel gedaan. Zo leuk om te volgen vanuit NL, terwijl ik weet op welke school jullie zijn.
Maar het roept steeds heimwee gevoelens op. Wat wordt het allemaal mooi. Wat een prachtig vervolg van de werkzaamheden van St. Tien in augustus en nu door St Hope vervolgd. Succes allemaal.
Citeer
#33 Willy 19-10-2017 16:29
Nel, leuk om je zo bezig te zien, niet alleen kinderwerk maar ook echte "mannen" werk haha. Lekker genieten van alles!!
Citeer
#34 Ferdinand & Aletta 19-10-2017 18:36
Hallo harde werkers, lieve stoere dochter Marielle. Leuk om te volgen wat jullie al allemaal hebben gedaan en betekenen voor de kinderen. Bassie is druk in de weer en red zich uitstekend. Papa is, zoals altijd bezig, bezig en je moesje verleend met alle liefde allerlei zaken erom heen zoals Tibbe verwennen. Lieve groetjes en een dikke knuffel van ons
Citeer
#35 Lotti 19-10-2017 20:11
Hoi mama ik mis je heel erg xxx
Citeer
#36 Kim 19-10-2017 20:28
Veel werk weer verricht. Hier is het heerlijk weer dus de kinderen vermaken zich wel in de vakantie. Daan voor het eerst wezen voetballen. Demi fietst regelmatig even naar opa. Veel plezier en succes weer
Citeer
#37 Michiel 19-10-2017 21:04
Ha Josien,
Nog steeds lekker aan het werk? Vergeet niet te genieten he?! Van het lekkere weer en de slow pace in Afrika. Hier gaat het niet echt slow, maar ik geloof dat ik nu het ritme wel te pakken heb. 's Ochtends op tijd uit bed, ontbijten en snel een uurtje of twee werken voordat de dames beneden komen. Dan even relaxen, zij naar de BSO en op het werk nog even. Prima onderbreking eigenlijk. Vandaag was Judith er weer, dat vonden ze wel gezellig. Ze waren naar een voorstelling geweest in Sonsbeek, daar is nu het sprookjesfestiv al. Vanavond rustig aan gedaan met eten. Ik was toch de helft van de boodschappen vergeten.... We hadden taco's, vonden ze heerlijk, ook met scherpe kruiden. Morgen gaat Romee bij Eline spelen en Vere bij Daphne. Lotti gaat even mee naar m'n werk, dat vindt ze wel leuk geloof ik. Nou dan ga ik ook maar aan het weekend beginnen. Komende maandag moet ik al om half 8 weg ivm examen afnemen. Je ouders willen wel even komen zeiden ze. Anders wist ik niet zo goed hoe ik het moet doen. Nou verder gaat het hier goed hoor. Maar het is wel een beetje stil. Ik vroeg vanavond 'wie mist mama?', en in no time waren alle vingers hoog in de lucht. Dus geniet er maar lekker van. XXX
Citeer
#38 Ellen en Ronald 20-10-2017 11:05
Ha Nel, wat leuk om mee te lezen met jullie belevenissen! Geniet ervan en veel succes!
Groetjes Ellen en Ronald
Citeer
#39 Kitty 26-10-2017 15:04
Hey Jan, wat sta je weer mooi te poseren tijdens de schaft! hahaha ;)
Jullie doen de naam van de school eer aan met al die vrolijke kleuren. Goed bezig!
Groetjes Kitty
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.