Blogs projectreis 2015

Zaterdag 17 oktober 2015


Zaterdagavond laat zijn we na een héél lange reis, via Dubai en nog 230 km rijden vanaf vliegveld Johannesburg, in Groenfontein aangekomen. Opgeteld de combinatie van 7 uur vliegen van Amsterdam naar Dubai, een rondrit van 20 minuten in een geblindeerde (vieze) bus over de luchthaven van Dubai, 4 uur wachten op het vliegveld en dan nog 8 uur uur vliegen naar Johannesburg.

Maar dan heb je ook wat! Een warm welkom door de reeds aanwezige HOPE-members en Riaan , onze lokale contactpersoon. Nog "even" de vier huurauto's oppikken en dan reis je met recht door een letterlijk en figuurlijk donker Afrika.

 

Zondag 18 oktober 2015; een echte rustdag


Wakker worden midden in de natuur tussen de dieren, naast een meer.
De kerkdienst hier op het terrein stond geheel in het teken van "Nagmaal"; het avondmaal. Ook daarna kregen we nog bijna een soort maaltijd. De kerkleden hadden namelijk een grote hoeveelheid hapjes gemaak.

Verder was het een echte rustdag op een relatief koude dag met 34 graden! En dat is hier, in vergelijking met afgelopen week, kennelijk koud...maar tov het Hollandse klimaat...precies...

De rust werd op verschillende manieren ingevuld: zwemmen, zonnen, bijslapen, wandelen, relaxen, lezen, etc. Het enige minpunt van de dag was dat ons Nespresso apparaat het had begeven. En wie de Zuid-Afrikaaanse oploskoffie kent, weet dat dat een probleem is.

Voor het avondeten hadden we een prachtige, inspirererende bijeenkomst met onze contactpersonen hier. Neil, onze dokter, opende met het inzicht dat Zuid-Afrika nu kampt met een golf van tussen de 8 en 12 miljoen illegale immigranten. Voor de verhoudingen: dat zou de komst van 2 miljoen mensen betekenen in Nederland. Dit heeft de problematiek van HIV/Aids erg veranderd. De bewogenheid van al deze mensen, die zelf zo onvoorwaardelijk en met liefde voor de medemens werken, raakt ons opnieuw en geeft enorme inspiratie voor de komende tijd en al onze klussen. Zij zijn eensgezind dat de druppel op de gloeiende plaat er wel degelijk toe doet! In een land met 11 officiele talen en 20 verschillende culturen maakt het niet eens uit of er een zwarte of blanke regering is...het kan alleen anders wanneer mensen leven vanuit hun hart. Alleen zo worden levens veranderd en mensen merkbaar geholpen.

Morgen is de eerste werkdag. De klussen zijn vandaag doorgesproken met de bouwleiders. Dan wordt het van denkwerk ook doewerk. Wordt vervolgd.

Nico, JP, Corine, Laura, Arjan 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Van Musschenbroekstraat 66
3514 XL UTRECHT
Telefoon » 030 - 271 12 06

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.