Blogs projectreis 2018

Zondag 14 oktober 2018 

Gisteravond en vannacht hebben we veel regen en onweer gehad,  goed voor de natuur  en wij konden er ook goed op slapen na zo’n lange vliegtocht en vermoeiende dag. 

Traditioneel is op de eerste zondag een bezoek aan de kerk op ons eigen terrein. Hier vertelde de vaste voorganger (Kobus) over psalm 91, dit was het thema van de dienst. Voor de nieuwe leden in de projectgroep soms wat lastig te volgen, omdat de dienst in heerlijk Afrikaans voorgedragen werd. Maar de liefde voor God, en de dankbaarheid vanuit de gemeente van ons bezoek was duidelijk aanwezig.  

Een groepje heeft de Rustenburg-kloof bezocht om daar te klimmen over de mooie rotsen en watervalletjes. Vooral voor Anita een geweldige prestatie en verder nog genoten van het mooie natuurpark. 

Een aantal anderen die de afgelopen jaren ook mee zijn geweest met H.O.P.E. gingen langs een oud project, de groentetunnels. Het was gaaf om te zien dat deze groentetunnels zo goed lopen. De mensen zelf hebben ook nieuwe groenten verbouwd en inmiddels ook bloemen geplaatst die hier goed te verkopen zijn. We zijn blij en dankbaar dat wij hieraan hebben kunnen bijdragen Hebben we niet voor niks in de hitte lopen graven en bouwen, haha. Daarnaast heeft deze groep de laatste materialen opgehaald om morgen volledig voorbereid van start te kunnen gaan. 

In de avond hebben wij verschillende contactpersonen van diverse projecten uitgenodigd. Het was gezellig en leerzaam om deze mensen vast te kunnen spreken voordat we er de komende weken projecten zullen gaan uitvoeren. Een aantal contactpersonen was voor de meeste van ons al bekend, waardoor het weerzien ook weer bijzonder was. Verhalen werden opgehaald, maar ook vertelden onze contactpersonen alvast over de projecten waar wij aan zullen gaan werken. De verhalen van de mensen hier blijven ons raken, maar hierdoor weten wij weer goed waarom wij hier zijn. 

Deze avond hebben wij weer heerlijk mogen genieten van onze BBQ braaispecialist, Jan-Piet. Wat hebben we er van genoten! Onze contactpersonen mochten wij op onze beurt weer verblijden met drop, stroopwafels en pepernoten. Al met al een inspirerende, gezellige avond die ons veel energie geeft om morgen aan de slag te kunnen gaan.

Groetjes, 

Anita, Henk, Jan, Ria en Rolf.

  

 

Reacties  

#1 Anje 14-10-2018 21:20
Sorry als ik weer eerste ben. Was op weg naar bed. Super mooie zondag geweest voor jullie zo te zien! May the force be with you tommorow! Lieve groet aan allen, kus voor Jan. (L)
Citeer
#2 Mariëlle 14-10-2018 22:55
Mooi om jullie daar allemaal weer te zien! Heel veel succes en plezier de komende week!! Ik ben benieuwd naar al het moois dat jullie daar weer mogen doen. Groetjes, Marielle
Citeer
#3 Wilma 15-10-2018 06:56
Lieve Rolf,

Mooie foto van je hoor! Al direct lekker aan het sjouwen. Ik hoop dat je koffer er inmiddels is. Vandaag dan de eerste dag lekker bouwen, of wat je dan ook ging doen vandaag.
Wij hebben hier nog zomerse dagen, onvoorstelbaar! Zo warm en dan al die bladeren die van de bomen vallen. Gisteren hadden we weer enorme beukennootjesre gen! Hier is alles goed, vandaag druk dagje en dan morgen de kleinkinderen. Ze vinden het maar raar dat opa er niet is!
Succes met alle goede dingen die je daar doet en geniet er van!
Xx Wilma
Citeer
#4 zwanite 15-10-2018 07:13
"we hebben een beller!" Arjan en Marin, helemaal in jullie element weer daar in Afrika. Wt fijn dat jullie veel mensen mogen helpen en er zelf ook nog van genieten! veel plezier en energie gewenst
Citeer
#5 Emily Luna 15-10-2018 09:09
Wat een mooie foto's weer allen!

Papa en mama werkze vandaag!
Oowja Paps ga zo door met op de foto gaan. Nog ff en de camera houdt van je;)
Mama ook jij staat er weer duidelijk op! Leuk om aan Luna te laten zien!
Veel plezier allemaal en heel veel succes ook!

Liefs Emily & Luna
Citeer
#6 Meet 15-10-2018 09:16
Geweldig Anita!
Wat een feest als je zo veel meer kunt.
Heb het goed daar allemaal. Prima werk!
Citeer
#7 ria odijk 15-10-2018 11:23
Zo, na een dagje rust nu dan aan de gang.
groetjes van Demi en Daan. ( en alle anderen ook natuurlijk )
Kusje van mij.
Peter
Citeer
#8 Ria Odijk 15-10-2018 18:49
Leuk alles te lezen! Jammer van de vertraging maar goed dat de aansluiting toch goed ging. Goed te lezen dat eerdere projecten fijn doorlopen! Veel succes deze weken!!! Wij blijven meelezen! Dikke kus uit jet warme Heeze! Tom Nathalie Feline en Izzy
Citeer
#9 Lisa 15-10-2018 19:41
Lieve papa,

De eerste werkdag zit erop! Hopelijk hebben jullie een goede dag gehad. Ik hoorde net van mama dat de koffer er nog steeds niet is, balen zeg!

Vrijdag heeft Jeroen te horen gekregen dat hij een vast contract krijgt!! Dus dat is erg fijn nieuws. :)

Nou, lekker uitrusten van de eerste werkdag. En tot het volgende verslag!

Liefs,
Lisa
Citeer
#10 Annelies de Wind 15-10-2018 20:44
Aah, wat gave foto's. Het weer lijkt wat koeler te zijn. Vanmorgen ben ik geopereerd. 3 Uur heeft de operatie geduurd. Ik heb weer een frame op mijn arm. Volgens de chirurg is de operatie goed gegaan. Het frame moet een paar weken blijven zitten, daarna kan de revalidatie beginnen. Ik heb best veel pijn. Gelukkig krijg ik goede pijnstilling. Lieverds, tot de volgende blog!
Citeer
#11 Maria Meinema 15-10-2018 22:00
Ha lieve Corine,
Ter plekke! Hartstikke fijn!
We volgen.jullie blogs!!
Goede tijd!
Liefs Maria én Florian
Citeer
#12 Wilma 16-10-2018 07:25
Ik zie dat er nog geen bericht van maandag is, daarom nog maar een berichtje hier!
Fijn Pim, dat je Rolf van kleren voorziet :)
En nu maar hopen dat de koffers vandaag komen.
Hoe was de eerste werkdag? Zit je er weer helemaal in?
Hier loopt alles prima, lekker geslapen :), vandaag de kinderen en één logee. Gaat goed komen zo. Nog steeds heerlijk warm hier, dus lekker naar buiten straks.
Geniet van de nieuwe dag en de nieuwe kansen.
Love you, Wilma
Citeer
#13 Wilma 16-10-2018 07:29
Hé André, dat is gek, geen berichtjes voor SB dit jaar. dat is wel erg gek, dus daarom toch één voor jou :)
Hoe is het om alles op afstand te volgen? Kan je het loslaten en op afstand mee genieten? Gelukkig hebben we hier Afrikaanse temperaturen, dat scheelt.
En zijn er in Afrika goede projectleiders die alles lekker aan het regelen zijn. Respect voor jullie hoor, om dit te doen.
Heel veel succes allemaal, ga door met liefde geven en succes met de bouw!

Groetjes Wilma
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.